Amper overeengekomen en wapenstilstand in Gaza hangt al aan zijden draad

De wapenstilstand in de Gazastrook, die eerder tussen Israël en de Islamitische Jihad werd overeengekomen, is inmiddels in werking getreden, maar lijkt nu al erg onzeker.

Bron: Belga

Het Israëlische leger liet zondag weten dat het in reactie op Palestijnse raketaanvallen, raids had uitgevoerd op stellingen van de Jihad in Gaza, amper enkele minuten nadat de wapenstilstand om 22.30 uur Belgische tijd van kracht werd. “Als reactie op raketten die richting Israëlisch grondgebied zijn afgevuurd, valt het leger momenteel een groot aantal doelwitten van de terreurorganisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook”, klonk het in een verklaring van het Israëlische leger.

Beide kampen stemden nochtans eerder op de dag onder bemiddeling van Egypte in met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Sinds deze week laait het conflict tussen Israël en de Palestijnen opnieuw op. In de Gazastrook vielen de voorbije dagen al 31 doden, onder wie zes kinderen. Het gaat om de ernstigste escalatie van het geweld tussen Israël en de gewapende groepen in Gaza sinds mei 2021, toen in elf dagen tijd 260 doden vielen langs Palestijnse kant en 14 Israëli’s het leven lieten.

LEES OOK.Geweld in Gazastrook escaleert: Thibaut Courtois’ verloofde Mishel Gerzig (25) komt op voor Israël

Vastgoed

Jobs in de regio