Gezelligheid troef in de Atheneumzomerbar. © RR

Bewoners Atheneumwijk vinden vlot de weg naar ‘alternatieve’ zomerbar

Schoten -

De zomerbar van de Atheneumwijk kon door renovatiewerken op het buurtplein niet doorgaan aan de vertrouwde kiosk van partner Atheneum Schoten. Toch werd het een succesvolle jaargang.

Gezien de populariteit van de jaarlijkse zomerbijenkomsten, was overslaan geen optie voor het wijkbestuur. “Na enig overleg gaf directie van Atheneum Schoten gelukkig groen licht om uit te wijken naar de gebouwen in de Boekweitstraat”, vertelt bestuurslid Erik Maes. “Een mooi gebaar en een blijk van waardering van de school dat de wijkvereniging als een meerwaarde beschouwt voor haar dagelijkse werking. Omdat we ons op enigszins onbekend terrein begaven, kozen we bewust voor een kleine editie met slechts twee avonden.”

De honger in de wijk was echter groot en mede door het schitterende weer was het twee avonden een vol huis. Naast buren en sympathisanten mochten trouwe bezoekers ook een grote afvaardiging van okra en Arti Shock ontvangen.

“De eerste avond was het op praktisch vlak nog wat zoeken maar de laatste avond verliep alles vlekkeloos”, aldus Maes, die voorzitter Ann Meervis bijstond. “De bezoekers waren laaiend enthousiast en vonden de alternatieve locatie zelfs beter dan het buurtplein. Deze opmerking nemen we zeker in overweging maar vandaag is het nog te vroeg om te beslissen. Bepalend hierbij zullen de werken zijn op het buurtplein en hoe die evolueren. Als wijkvereniging onderhouden we nauw contact met de school zodat we tijdig kunnen beslissen.” ( jaa)

 © RR

 © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio