De verslagenheid heerst bij De Cuyper en Westerlo. ©  BELGA

REACTIES. Westerlo steekt hand in eigen boezem na verlies in Gent: “Te weinig gevoetbald”

Igor Vetokele opende in Gent al na vijf minuten de score, maar Westerlo kon de vroege voorsprong niet verzilveren. “We hebben te weinig gevoetbald”, is de conclusie van doelpuntenmaker Vetokele en strafschopveroorzaker De Cuyper.

Kersten Steurbaut, Bart D’Haene

“Er zat vandaag meer in.” Igor Vetokele slaakte een diepe zucht na het laatste fluitsignaal. De aanvaller profiteerde na vijf minuten al van een slechte terugspeelbal van Marreh en had zo na zeven speelminuten in deze competitie twee keer raak getroffen. “Toch konden we in de eerste helft ons eigen spel niet opbrengen. Door die vroege voorsprong moest dat niet, maar zijn er niet de ploeg naar om achteruit te hangen. Wij willen de bal en willen voetballen.”

“Dat we voor rust diep inzakten, was geen bewuste keuze. Voetballend vonden we gewoon niet de oplossing, we slaagden er niet in om de bal bij te houden. Dan word je achteruit gedrukt. Kunnen we die bal wel bijhouden, dan staan Edi (Jordanov) en Max (De Cuyper) bijna naast Kyan en mij. Na de pauze zijn we er veel meer in geslaagd om ons eigen spel te brengen, maar we blijven wel achter met 3 op 9. Jammer, want we hadden meer verdiend. Dat is het verschil tussen 1A en 1B zeker, deze wedstrijd wordt beslist in details. Als jonge groep moeten we daar nog in groeien.”

 ©  BELGA

De Cuyper: “Moeten meer geloven in eigen kwaliteiten”

Maxim De Cuyper sloot zich volledig aan bij Vetokele. “Voor rust hebben we veel te weinig gevoetbald. Tijdens de rust heeft de coach aangegeven dat we meer in onze eigen kwaliteiten moeten geloven. Dan zie je dat we iedere tegenstander pijn kunnen doen. Het is alleen zuur dat het niets oplevert.”

Met zijn handspel lag De Cuyper aan de basis van de strafschop voor de 2-1. “Het gebeurde in een fractie van een seconde. Het was zeker niet de bedoeling om de bal zo te spelen. Ik probeerde te draaien en de bal botst tegen mijn hand. Tegenwoordig is dat een strafschop, hé.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Bolat en Vetokele op niveau, te veel middelmaat bij de rest

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio