© TVO

Omgevallen kaars veroorzaakt brand op gedenkplaats waar Francis (16) doodgereden werd

Temse -

Op de plaats in Temse waar afgelopen maandag Francis Aerts (16) om het leven kwam, is zondagochtend brand ontstaan. Enkele kaarsen hadden de berm er in lichterlaaie gezet.

Ivan Elegeert

Tal van vrienden en familieleden brachten de voorbije dagen een bezoek aan de plaats waar de jonge skater op maandagavond 1 augustus dodelijk werd aangereden. Velen lieten er bloemen en knuffels achter. Maar er werden ook heel wat kaarsjes ontstoken. Vermoedelijk heeft zo’n omgevallen of niet volledig gedoofde kaars zondagochtend de graskant van het viaduct aan de Doornstraat in brand gezet.

LEES OOK. Dronken bestuurder die Francis (16) doodreed blijft in cel: “Ook voor zijn gezin is dit een drama”

Marktkramer Christoph Oelbrandt merkte het vuur rond 5.40 uur op toen hij op weg was naar de markt. Hij verwittigde de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Politie en brandweer roepen dan ook uitdrukkelijk op om geen kaarsen meer te branden op de plaats van het ongeval. Net als overal in Vlaanderen is de grond er kurkdroog.

LEES OOK. Haast nergens zoveel vluchtmisdrijven als bij ons: één maatregel zou al kunnen helpen, maar “wordt al dertig jaar over gepalaverd”

Vastgoed

Jobs in de regio