Kleurrijke dino duikt op in Wechelse straatbeeld en haalt gekke capriolen uit

Wechelderzande -

Wie in of in de buurt van Wechelderzande (Lille) woont, heeft hem mogelijk al eens opgemerkt: de Wechelse Rex, de kleurrijke dinosaurus die her en der opduikt en gekke capriolen maakt. In het dinopak zit veelal Arne Moons verscholen, die hoopt dat zijn bijzondere verkleedpartij aanslaat bij een groot publiek om er in de toekomst evenementen en verjaardagsfeestjes mee op te vrolijken. Het enige obstakel voor succes zijn de hittegolven die op komst zijn. “Je zweet jezelf in zo’n pak een zwembad bij elkaar”, zegt Arne.

De inspiratie voor zijn Wechelse Rex haalde Arne op YouTube. “Er circuleren tal van filmpjes met dergelijke verkleedde dinosaurussen”, vertelt hij. “Ik merkte dat die telkens een ‘hit’ werden. Ik verkleed me graag en doe graag aan kinderanimatie. Zo kreeg ik het idee om ook zo’n T-rexpak te bestellen. Ik heb het dus niet zelf ontworpen.”

Ondertussen staat Arne vrijwel iedere ochtend blijgezind op, trekt hij zijn dinopak aan en maakt hij het dorp Wechelderzande onveilig als de Wechelse Rex. “Ik duik veelal onverwacht op”, vertelt hij. “Ik haal wat grappige stunts uit op een schommel, een fiets of met een voetbal. Ook kan je me bijvoorbeeld opmerken op een brug over de autosnelweg terwijl ik naar de auto’s wuif. De reacties zijn enorm. Het is ongelooflijk hoeveel mensen er naar buiten komen om me te fotograferen of te filmen. Ook heel veel kinderen vinden het fantastisch om met me te komen ravotten.”

Rex kan ook voetballen. ©  RR

Bijverdienste

Voorlopig is de Wechelse Rex nog een hobby voor Arne, maar de inventieve jongeman heeft wel al plannen om er een mooie bijverdienste van te gaan maken. “Het is de bedoeling dat organisatoren van evenementen me inhuren of ouders me vragen voor verjaardagsfeestjes”, zegt hij. “Ik ga daarom ook mijn territorium uitbreiden om mijn bekendheid te vergroten. Binnenkort kan je me ook tegenkomen in Herentals, Beerse en Vlimmeren.”

Een obstakel dat hij moet overwinnen, is de hitte. “Er zit wel een kleine ventilator in zo’n pak, maar als het buiten echt warm is, zweet je jezelf in zo’n pak een zwembad bij elkaar”, zegt hij. “Je maakt dus vooral in de voormiddag of ’s avonds kans om me te zien. Als het echt warm is, ga ik op pad met mijn vriend Jens en wisselen we af.” (sj)

Arne Moons. © YouTube

De Wechelse Rex heeft een Facebookpagina: https://www.facebook.com/wechelserexofficieel. Je kan er deelnemen aan een kleurwedstrijd waarmee je een ‘meet-and-greet’ kan winnen met de Wechelse Rex.

Dino Rex in actie. © RR

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio