Cafébazin Liesbeth van café Het Koningsrek is nog maar sinds vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis nadat ze haar twee heupen brak. © Ward Bosmans

Ze brak haar beide heupen, maar cafébazin Liesbeth (84) staat straks gewoon weer achter de tap: “Ik doe het nog altijd even graag”

Branst -

Cafébazin Liesbeth van het bekende Branstse café Het Koningsrek – in de volksmond bij Zates – heeft een moeilijke periode achter de rug. Ze brak haar twee heupen. Maar ze was net op tijd thuis om haar eigen verjaardagsfeest mee te vieren. Drie fanfares uit de regio sloegen de handen in elkaar en speelden een eerbetoon voor Liesbeth.

Ward Bosmans

Bart Van Doorslaer is de gelegenheidsdirigent voor een orkest dat is samengesteld uit muzikanten van de harmonie Heilige Familie en Van Zucht naar Kunst uit Branst, en de harmonie Concordia uit Bornem. “Omdat Liesbeth maandag verjaart, spelen we een eerbetoon voor haar. Dat we voor haar een verjaardagsfeest organiseren in de tuin is al enkele jaren de gewoonte, maar deze keer is het toch speciaal. Ze heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen en is pas sinds vrijdag weer thuis.”

“We vieren de verjaardag van mijn moeder een dagje eerder omdat de herberg op maandag gesloten is. Ze komt net uit de kliniek en op een bepaald moment was haar toestand kritiek. De feesten waren vooraf al gepland en mijn moeder had gezegd dat alles hoe dan ook moest doorgaan. Gelukkig is ze er nu bij”, zegt haar zoon Johan Borghys.

Muzikanten uit drie verschillende verenigingen brachten een ode aan Liesbeth. © Ward Bosmans

Op de sociale media circuleerden de afgelopen dagen geruchten dat de herberg, die in de buurt een waar monument is, zou sluiten. “Dat zijn vooral geruchten”, zegt Johan. “Er is niks concreet. Van de kinderen gaat er niemand de zaak overnemen, maar misschien is er wel iemand van de kleinkinderen of achterkleinkinderen geïnteresseerd.”

Herberg het Koningsrek bestaat al 184 jaar en is sinds het begin altijd 100% in dezelfde familie gebleven. De zaak ligt naast een lang recht stuk van de Schelde. Vroeger was er ter hoogte van het café een inham waar schepen hun lading konden laden en lossen.

Nog niet met pensioen

“Ik ben blij dat dit feest kan doorgaan. Ik heb net mijn beide heupen gebroken. Of ik met het café zou willen stoppen? Tot hier toe doe ik het nog altijd even graag als vijftig jaar geleden. Zolang het kan, wil ik dit blijven doen. De tijden zijn natuurlijk veranderd ten opzichte van toen, maar ik heb nog niet meteen plannen om op pensioen te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio