Gerd Vergauwen, Vivianne De Haes en Nele Van den Eynde (met rood petje) met cafébaas Steven Van den Veegaete (rechts), vier bewoners en twee begeleiders. © rr

Vriendinnen nemen deel aan Dodentocht voor vzw De Lier: “Idee om deel te nemen ontstond aan de toog van ons stamcafé”

Lier -

Gerd Vergauwen, Vivianne De Haes en Nele Van den Eynde, drie vriendinnen uit Lier, nemen samen deel aan de Dodentocht. Ze laten zich sponsoren en de opbrengst gaat naar vzw De Lier.

Chris Van Rompaey

“Voor Gerd is het al de derde maal dat ze meedoet, maar de laatste keer was al wel twaalf jaar geleden. Viviane en ik doen mee om onze bucketlist verder af te vinken. Het gevoel mee te maken wat het doet om 100 kilometer op één dag te stappen. Het idee om samen mee te doen ontstond aan de toog van ons stamcafé In de Gloria”, zegt Nele Van den Eynde.

Cafébaas Steven Van den Veegaete zorgde voor aangepaste truitjes, zodat de dames zeker zullen opvallen tijdens hun tocht. En om hen nog beter te motiveren, ontstond het idee om de tocht te laten sponsoren. Hierbij kwamen ze bij vzw De Lier en meer bepaald het groepshuis Zuid. De drie dames kennen enkele bewoners omdat die al eens komen terrassen in hun stamcafé.

Sponsorgeld

De Lier biedt in een tweewoonst in de Zuid-Australiëlaan onderdak aan acht bewoners met een beperking. Ze beschikken elk over een studio met zit-slaapkamer, een kitchenette en badkamer. De bewoners zorgen zelf voor hun huishouden en kunnen gebruikmaken van gemeenschappelijke toestellen. Naast ondersteuning in het individuele leven worden diverse groepsactiviteiten aangeboden. Begeleiding is overdag aanwezig op vaste momenten en is een aanspreekpunt voor alle cliënten.

Met het sponsorgeld dat Gerd, Vivianne en Nele ophalen, organiseert De Lier uitstappen en activiteiten voor bewoners met een beperkt budget. Zo werd er dit jaar een caravan gehuurd. De bewoners gingen in kleine groepjes enkele dagen genieten van vakantie. Voor een deel van de bewoners is dit ook hun jaarlijkse vakantie en doet het hen deugt om eens enkele dagen uit het huis te zijn. Begeleiding op die momenten worden ingevuld op vrijwillige basis.

Op karakter

Gerd, Vivianne en Nele bereiden zich volop voor op de Dodentocht. “We hebben samen al wat kilometers gewandeld. Een tussendoortje van 50 kilometer kregen we vlotjes verteerd. Door de ervaring van Gerd weten we wel dat het op het einde het moeilijkste gaat zijn. Vanaf kilometer 80 is het verder stappen op karakter. Samen blijven is geen must. Ieder moet op een zeker moment zijn eigen tempo kunnen stappen”, stelt Vivianne De Haes.

Wie de drie vriendinnen wil sponsoren kan een enveloppe met geld afgeven in café In de Gloria op de Grote Markt in Lier. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier