Delhaize en daarnaast het leegstaande meubelhuis Hofman. © Neel Vermeiren

Site Delhaize/Hofman wordt verkaveld tot plaats voor winkels, kantoren, appartementen en nieuw park

Wuustwezel -

Op de percelen van de voormalige meubelzaak Hofman en de huidige vestiging van Delhaize komen een park en een nieuwe ontwikkeling. Projectontwikkelaar Seald uit Hoogstraten diende daartoe een verkavelingsaanvraag in, met tegelijk de ambitie om het domein en groener en als park publiek toegankelijk te maken. Om de concrete plannen toe te lichten houden de initiatiefnemers op dinsdag 9 augustus een infovergadering voor de buurtbewoners.

Neel Vermeiren

Projectontwikkelaar Seald dient de verkavelingsvergunning in voor nieuwe winkels, kantoren en appartementen, verdeeld over drie gebouwen. Het is de bedoeling dat de ontwikkelaar voor opmerkelijk meer groen zorgt dan nu het geval is. “We hebben absoluut de ambitie een parkgebied in te richten dat we zullen overdragen aan de gemeente en dat publiek toegankelijk zal zijn. Het resultaat moet een groene verbinding worden met het bestaande gemeentepark”, zegt Tim De Cort van Seald. Aan de ene kant van het park, vooraan op de Bredabaan, zal er een nieuwe vestiging van Delhaize komen in combinatie met appartementen, kantoren en kleinhandel. Aan de achterzijde zijn wooneenheden in het park gepland die bereikbaar zijn via de Lange Mie. De ontwikkelaar geeft aan de buurtbewoners meer tekst en uitleg over de verkaveling op een infovergadering op 9 augustus.

Helikopterbeeld van de site. © rr

De ontwikkelaar is vast van plan om van het project een meerwaarde te maken voor de gemeente Wuustwezel. “De meubelzaak staat al geruime tijd leeg. Het biedt de kans om het Delhaize-warenhuis te vernieuwen en de overwegend verharde grond te ontharden en er groene parkruimte van te maken”, luidt het bij Seald. De parkings komen onder de nieuwe Delhaize en blijven bereikbaar via de Bredabaan. Delhaize kan tijdens de bouw van de nieuwe winkel op zijn huidige locatie blijven.

“Combinatie met groen is meerwaarde”

“We hebben meerdere gesprekken gevoerd met de ontwikkelaar en duidelijk gemaakt wat voor ons als lokale gemeenschap belangrijk is”, zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). “De combinatie van het groene onbebouwde gedeelte, de nieuwe supermarkt en de appartementen is het resultaat van de zoektocht tussen wat economisch realistisch is en dat wat een meerwaarde vormt voor ons als inwoners.”

De timing voor de realisatie hangt af van de vergunningen die nog moeten bekomen worden. De verkavelingsvergunning wordt eind dit jaar verwacht.

Hofman ligt aan de Bredabaan. © Neel Vermeiren

Delhaize en Hofman vormen samen een grote site. © Neel Vermeiren

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio