© ATV

Twee verdachten opgepakt na steekpartij en gevecht op straat aan The Missing Link

Westmalle -

Aan dancing The Missing Link in Westmalle vond in de nacht van zaterdag op zondag rond 3u een vechtpartij plaats, die uitmondde in een steekpartij. Een minderjarige en een meerderjarige werden meegenomen door de politie. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Het slachtoffer kon na verzorging bij de politie Voorkempen een verklaring afleggen over de gebeurtenissen.

Kristin Matthyssen

Kort na 3u kreeg politie Voorkempen een oproep over een vechtpartij in De Schaggelen aan dancing The Missing Link. Omdat er een ploeg in de buurt zat, was de politie snel ter plaatse. Intussen was er ook uitgehaald met een steekwapen. “Onze mensen konden een minderjarige en een meerderjarige verdachte oppakken”, zegt de woordvoerder van de politie. “Ze werden meegenomen en verhoord. Er is een onderzoek opgestart, maar voorlopig mochten ze beschikken van het parket. Het slachtoffer kon na verzorging al een verklaring komen afleggen op het politiekantoor.”

Begin vorige maand voerde de gemeente Malle een alcoholverbod in van 20 tot 8u tijdens de weekends in een deel van het centrum van Westmalle. Wie met een geopend alcoholisch drankje op straat betrapt wordt, kan een GAS-boete krijgen tot 375 euro.

 ©  kma

Volgens de buren uit De Schaggelen wordt er weinig gecontroleerd en drinken de jongeren nu in de auto’s. Feestgangers die in The Missing Link amok maken en op straat worden gezet door de security, zijn vaak ook al dronken. Het wildplassen zou nog verergerd zijn, zelfs door meisjes.

De geplaagde buurt schreef na de recente gebeurtenissen een brief naar de gemeenteraadsleden. Volgens hen is de enige oplossing een permanente aanwezigheid van politie en security en een samenscholingsverbod zoals in Willebroek een tijdje werd ingevoerd. Normaal sluiten ’t Hofke en The Missing Link sowieso midden volgend jaar, maar de buurt vreest een verlenging van de vergunning voor twee jaar, omdat de vergunningen nog niet rond zijn voor de bouw van de appartementen die er komen.

 ©  kma

De politie pareert alvast de opmerking dat er weinig controle zou zijn op het alcoholverbod. “Er is wel degelijk controle”, zegt de woordvoerder. “In de weekendnachten rijden er veel patrouilles rond.” De buren zien geen beterschap, de politie ziet wel al minder overlast.

De poetsploeg van de gemeente Malle doet in elk geval haar best, want zondag rond 10u ’s morgens lag de buurt er al opgekuist bij. (kma)

 ©  kma

The Missing Link ©  kma

Aangeboden door onze partners