©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Drie brommers in beslag genomen bij verkeerscontrole in Borgerhout

Bij een verkeerscontrole aan de Stenenbrug in Borgerhout heeft de politie zaterdag drie brommers in beslag genomen. Een bestuurder wiens voertuig een ton te zwaar geladen was, kreeg een boete van 2.200 euro.

De controle van het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost en motards van de verkeerspolitie vond plaats ter hoogte van het kruispunt van de Stenenbrug en de Noordersingel. De politie controleerde er op verschillende verkeersinbreuken en op openstaande boetes. “Zo werden negen bestuurders tegengehouden die ter plaatse hun betalingsachterstand moesten inlossen”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. De politie inde ook meteen de boetes van zes buitenlandse chauffeurs die zonder gordel rondreden.

De zwaarste bekeuring was er voor een voertuig dat veel te zwaar geladen was. “Het was liefst een ton overladen, 4.450 kilo in plaats van de toegelaten 3.500 kilo”, zegt Migom. De bestuurder kreeg een boete van 2.200 euro en moest een deel van de lading in een andere voertuig laden voor hij verder mocht.

Bij de actie werden ook drie brommers in beslag genomen. “Bij een van de brommers ontbrak een nummerplaat, het voertuig was ook niet ingeschreven en niet verzekerd”, aldus Migom. “De bestuurder had bovendien geen rijbewijs.” Een andere tweewieler bleek opgevoerd te zijn, in plaats van 45 km/u haalde de brommer 75 km/u. Ook een derde brommer bleek opgedreven. De gebruiker van een deelbrommer moest ook te voet verder, hij had geen rijbewijs en gebruikte een gehackte account om de brommer te ontlenen.

Ook een automobilist zag zijn rit eindigen op de Stenenbrug. “De man was onder invloed van drugs en had geen rijbewijs”, zegt Migom. In de marge van de actie stelde de politie nog parkeerboetes op voor 52 aanhangwagens en 33 lichte vrachtwagens.

 sare

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio