Tim Celen, hier op een archiefbeeld 

Maxime Hordies en Tim Celen winnen wegrit en zijn eindwinnaar in de Wereldbeker paracycling

Handbiker Maxime Hordies (H1) en Tim Celen, bij de driewielers (T2), hebben zaterdag de wegrit gewonnen op de wereldbeker para-cycling in het Canadese Quebec. Allebei zijn ze na drie manches ook eindwinnaar in de Wereldbeker.

Bron: BELGA

Na 26,4 kilometer was Hordles in een sprint bergop (1,1 km aan 3 %) sterker dan zijn Italiaanse medevluchter Fabrizio Cornegliani. De Fin Teppo Polvi werd op 3:02 derde.

In de klasse H4 greep Hona Van de Steene net naast een podiumplaats. Hij werd vierde, op 4:33 van de Oostenrijkse  winnaar Thomas Frühwirth en op 1:23 van de nummer drie.

Net als Hordies was Europees- en wereldkampioen  Celen op dezelfde aankomst, maar na 35,4 kilometer (1 ronde meer), de snelste in een sprint met twee. De Duitser Maximilian Jäger, die Celen donderdag van het goud had gehouden in de tijdrit, werd tweede. Een andere Duitser, Schmidt, finishte als derde op 34 seconden.  

De Belgische toppers lijken dus klaar voor de wereldkampioenschappen, die volgende week in het Canadese Baise-Comreau plaatsvinden. Op het WK van vorig jaar in het Portugese Cascais was er naast het goud van Celen drie keer brons voor de Belgen. Hordies werd er derde in de tijdrit en wegrit, Ewoud Vromant (C2) in de wegrit. Twee maanden later veroverden de Belgen op de Paralympics in Tokio vijf keer eremetaal: Celen zilver in de wegrit en brons in de tijdrit, Vromant zilver in de tijdrit, Hordies brons in de tijdrit en Griet Hoet (B) met pilote Anneleen Monsieur eveneens brons in de tijdrit.

Vastgoed

Jobs in de regio