©  Raymond Lemmens

Lierse boekt nipte zege in generale repetitie tegen Patro Eisden

Lierse sloot zaterdag zijn jaarlijkse fandag af met een nipte oefenzege in zijn generale repetitie tegen Patro Eisden. De Pallieters leverden een matige prestatie af, maar trokken na goals van Thibaut Van Acker, Leonardo Rocha en Jarno Libert toch aan het langste eind. Lierse opent zondag de competitie bij Jong Genk.

Kurt Guldentops

Naast de langdurig geblesseerde Jens Teunckens bleven ook Jordy Gillekens en Joeri Poelmans met lichte letsels aan de kant. Daan Vekemans behoorde voor de generale repetitie dan weer voor het eerst dit seizoen tot de kern van de Pallieters. Aanwinst Serge Tabekou worstelt nog met een fysieke achterstand en begon eveneens op de bank, al vielen zowel Vekemans als Tabekou na rust wel in.

Uitkijken was het op het Lisp vooral ook naar de prestatie van de 21-jarige Maxime Delanghe, de inderhaast ingehaalde doelman voor de onfortuinlijke Jens Teunckens. Delanghe kreeg in de eerste 45 minuten louter wat routinewerk op te knappen, al was het best wel aardig druk voor zijn grote rechthoek. Want Lierse had het lastig tegen een stug Patro Eisden, dat de Pallieters van grote doelkansen hield. Vroeg in de partij mikte Walbrecq wel op Belin en verder was er ook nog een flauwe kopbal van De Schryver, maar de bezoekers écht verontrusten lukte in die eerste periode niet. En dus was de 0-0 halfweg logisch.

De goals vielen wel snel na de pauze, toen Lierse al meteen een strafschop versierde na bezoekend handspel op de doellijn. Van Acker zette de penalty feilloos om. Maar met zijn tienen kwam Patro Eisden haast meteen langszij, toen Ferber doelman Delanghe tegenvoets nam. In numerieke meerderheid trokken de Lierenaars het laken alsnog naar zich toe. Invaller Vekemans bereikte Rocha en die legde makkelijk binnen. Op aangeven van Walbrecq dikte Libert nadien nog aan, alvorens Bamona van uit zichtbaar buitenspel de 3-2 eindcijfers vastlegde.

Lierse mag dus met vertrouwen komend weekend de competitie induiken op het veld van Jong Genk. De Pallieters zullen achterin dan allicht opnieuw over Jordy Gillekens en Joeri Poelmans kunnen beschikken.

LIERSE: Delanghe, De Schrjver, De Bie (65’ Libert), Pupe, Schouterden (71’ Laes), Brebels, Van Acker, Walbrecq (84’ Limbombe), De Schryver (71’ Vekemans), Tarfi (71’ Tabekou), Rocha.

DOELPUNTEN: 49’ Van Acker (strafschop) 1-0, 53’ Ferber 1-1, 73’ Rocha 2-1, 83’ Libert 3-1, 85’ Bamona 3-2.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio