Lijsterbes. © Willy Ceulemans

Gemeente promoot voor 21ste keer aankoop inheemse bomen

Kapellen -

Wie een boom wil planten, krijgt dit jaar de keuze uit zes inheemse boomsoorten in verschillende maten. Bestellen van één tot maximum tien exemplaren kan tot en met eind oktober.

De gemeente stimuleert het aanplanten van extra bomen. Ze leveren zuurstof, vangen fijn stof, zijn een habitat voor vele dieren en beschermen ons tegen de gevolgen van de klimaatopwarming. “Elke reden is dan ook goed om bomen aan te planten. Je gaat mee de strijd aan tegen de klimaatopwarming, je verhoogt de biodiversiteit en draagt zo je steentje bij aan het in stand houden of zelfs versterken van het groene karakter van onze gemeente”, zegt schepen Frederic van Haaren.

“Je kan kiezen uit zes drie hoogstammige bomen zoals walnoot, tamme kastanje en winterlinde Er zijn ook drie kleinere bomen/heesters. Dat zijn de hazelaar, lijsterbes en vlier, die alle drie ook geschikt zijn voor kleinere tuinen of houtkanten”, aldus nog schepen Van Haaren.

Notelaar, tamme kastanje en winterlinden hebben 12 tot 14 cm stamomtrek op 1m hoogte en kosten 25 euro per stuk. Hazelaar, lijsterbes en vlier meten 150 tot 200 cm en worden verkocht voor 2,5 euro per stuk.

Bestellen doe je via de webwinkel op www.kapellen.be Na het plaatsen van je bestelling word je op het einde van de bestelperiode per mail verwittigd waar en wanneer je de bomen kan ophalen. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners