Het podium in de categorie 14+:  Ides Van Baarle, Bas Nijsten, Stef De Gruyter en Seth De Block. Bas is de laureaat. 

Het podium in de categorie 14+: Ides Van Baarle, Bas Nijsten, Stef De Gruyter en Seth De Block. Bas is de laureaat. ©  kristin matthyssen

Zelfs West-Vlamingen op skatewedstrijd Turtle Yard

Sint-Antonius -

Skaten is een way of life. Dat bleek uit alles tijdens de skatewedstrijd die skateboard-onderneming Scuffed Skate in samenwerking met de gemeente en jeugdhuis JoeNiz zaterdag organiseerde op skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius.

Kristin Matthyssen

“Van waar komt u? Uw accent klinkt niet van hier”, vraagt de medewerkster aan de inschrijfbalie nieuwsgierig als een skater met lange blonde paardenstaart zich last-minute aanbiedt. “Izegem”, vertelt de kerel. Het blijkt om een van de gesponsorde skaters te gaan voor de laatste contest van de dag. Dat skaten zeker geen tijdverdrijf enkel voor kinderen is, was te zien, want zeker in de namiddag stoven er heel wat 25-plussers over Turtle Yard, het skatepark van de gemeente Zoersel in de Achterstraat. Bob Remaut (25) en Finlay Degrauwe (24) van Scuffed Skate zijn de drijvende krachten achter de skatewedstrijd.

Dieter Nys en Dimi Haesevoet, die nog mee voor de bouw van Turtle Yard streden. 

Dieter Nys en Dimi Haesevoet, die nog mee voor de bouw van Turtle Yard streden. ©  kma

Ook de kerels die destijds mee gestreden hebben om in eigen gemeente zo’n knap betonnen skatepark te krijgen, kwamen mee skaten, zoals Dieter Nys (31) en Dimi Haesevoet (29). “Twintig jaar geleden was hier al een grote skatecommunity in Sint-Antonius en Zoersel”, vertelt Dieter, die intussen niet meer in Sint-Antonius woont. Hij heeft Turtle Yard in samenspraak met de huidige generatie jonge Zoerselse skaters en de gemeente mee ontworpen. “Turtle Yard is niet zo groot, maar de flow, de rondgang, zit wel goed. Dat maakt het een ‘specialleke’. Vroeger gingen wij als tieners skaten achter de GSA hier. Ik zie dat Turtle Yard goed gebruikt wordt.”

Kijken op het ‘terras’ bij jeugdhuis JoeNiz.  

Kijken op het ‘terras’ bij jeugdhuis JoeNiz.  ©  kma

Dimi woont wel nog steeds in de buurt en is op zijn 29ste nog vaste gast op Turtle Yard. “Gisteren viel ik hier nog”, wijst hij al lachend naar een schaafwonde aan zijn enkel. “Dat hoort erbij.”

Een straffe talentvolle skater is zeker Seth De Block (11) uit Ekeren, die les volgt bij Skate Depot in Hoboken. Hij won de categorie -14-jarigen en werd nog vierde bij de +14-jarigen waar hij zich ook voor had ingeschreven. “Ik skate meestal in Ekeren bij het districtshuis”, vertelt Seth. “Deze zomer volgde ik ook al een skatekamp.” Hij is vooral blij met de shirts in zijn prijzenpakket.

Deze skater kwam helemaal uit Izegem.  

Deze skater kwam helemaal uit Izegem.  ©  kma

De Antwerpenaars waren aan de winnende hand in Zoersel bij de jeugd, want Bas Nijsten (14) uit Antwerpen won tot zijn eigen verbazing de categorie +14, voor Stef De Gruyter (14) uit Mortsel en Ides Van Baarle (15) uit Edegem. Seth, een kop kleiner dan de rest, mocht op het vierde schavotje staan. (kma)

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio