René Cox, brouwer Dirk Van Put en Maurits de Ridder van Kiwanis Zandhoven met de nieuwe Santhovense Tripel.  ©  kma

Kiwanis bestelt Santhovense Tripel voor het goede doel bij Brouwerij De Dreef

Zandhoven, Pulderbos -

Een biertje drinken en tegelijkertijd het goede doel steunen: met een hittegolf in het vooruitzicht vormt dit een coole combinatie. Kiwanis Zandhoven liet bij Dirk Van Put van brouwerij De Dreef in Pulderbos een Santhovense Tripel brouwen, die werd voorgesteld in zomerbar De Dreef in de Kruisdreef.

Kristin Matthyssen

Kiwanis Zandhoven is een vrij kleine afdeling van de internationaal erkende serviceclub Kiwanis. Ze telt negen leden. De naam ‘Kiwanis’ is afkomstig van een Amerikaans-Indiaanse uitdrukking ‘Nunc Kee-wanis’ wat ‘Wij handelen’ betekent. In 2005 kozen de leden ervoor om het motto te veranderen in ‘Het dienen van kinderen over de hele wereld’.

“Dat doen we heel lokaal, bijna onder de kerktoren”, zegt voorzitter Maurits de Ridder. “Zo organiseerden we hier al eens mee de Sinterklaasshow in de parochiezaal van Massenhoven voor sociaal zwakkere kinderen en hun ouders. Hier in Zandhoven en directe omgeving steunen we onder meer ook het Joth, wat recent het OverKophuis voor de Voorkempen is geworden.We steunen ook bijvoorbeeld de sociale kruidenier in Zandhoven, Colombia 2022 van Colombia Solidariteit van pastoor Alvi en Monnikenheide.”

Om fondsen te verwerven voor die initiatieven, liet Kiwanis Zandhoven een tripel brouwen van 8,5° bij brouwerij De Dreef in Pulderbos van Dirk Van Put. “Ik had dat in Nederland ook ooit laten doen in samenwerking met een Belgische brouwerij”, vertelt René Cox van Kiwanis Zandhoven. We hebben hier tot in de vroege uurtjes zitten proeven. Het is een heel zachte, toegankelijke geworden, niet te bitter.”

De Santhovense Tripel van Kiwanis, waarvan de opbrengst naar lokale sociale projecten voor kinderen en jongeren gaat. ©  kma

Santhovense

Als we eens mogen proeven in De Dreef, blijkt inderdaad dat de Santhovense Tripel lekker weg drinkt. Kiwanis vroeg aan burgemeester Luc Van Hove of ze de naam ‘Santhovense’ mochten gebruiken. Het gaat hard, want het eerste brouwsel van honderd dozen Santhovense Tripel is al half op. Dirk gaat nu een tweede brouwsel starten. Daar gaan toch twee maanden overheen, van brouwen over koken, gisten, lageren, bottelen en hergisten op fles.

Thomas Cox drinkt thuis in Amsterdam ook Santhovense Tripel. ©  kma

Omdat we zelf nog met de auto moeten rijden, wil Thomas Cox, de zoon van René die bij zijn vader op bezoek is, de rest van het flesje wel leegdrinken. “Ik vind het echt lekker, ik drink thuis in Amsterdam ook Santhovense Tripel”, zegt Thomas, die in Nederland bekendheid geniet als YouTuber en presentator.

Schol! ©  kma

Santhovense Tripel. ©  kma

René Cox en Maurits de Ridder van Kiwanis Zandhoven met centraal brouwer Dirk Van Put van brouwerij De Dreef in Pulderbos. ©  kma

De Santhovense Tripel kan je kopen in de zomerbar van Brouwerij De Dreef, in Carrefour Zandhoven of via de website en Facebookpagina van Kiwanis Zandhoven. Zomerbar De Dreef in de Kruisdreef in Pulderbos blijft nog tot begin september elke zaterdag en zondag open van 13.30u tot 21.30u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners