©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Van een antwoord gesproken: KV Mechelen zet na gemiste competitiestart Union opzij met klinkende 3-0-cijfers

KV Mechelen heeft de nul van het bord geveegd en hoe. In een overtuigende prestatie tegen de vicekampioen, die een snipperdag nam, pakte Malinwa uit met drie goals en een eerste clean sheet. De ploeg van Buijs hangt zijn wagonnetje aan dat van een resem andere clubs met drie punten.

Diederik Geypen

LEES OOK: ONS OORDEEL. Kapitein Schoofs uitblinker van collectief sterk Malinwa

Nadat de thuisaanhang afscheid had genomen van Arjan Swinkels, de Trots van Tilburg die twee jaar geleden al de club uitzwaaide, kende Malinwa een verschroeiende start. De Kakkers hoopten dat de Unionisten met hun hoofd al bij de Europese return van komende dinsdag tegen Rangers zouden zitten, en dat bleek ook. Tegen de Mechelse power waren de bezoekers in de beginfase niet opgewassen. Schoofs passeerde moeiteloos Van der Heyden. Storm deed hetzelfde bij Boone. KV vond vlot de ruimte, maar concrete kansen vloeiden daar niet uit voort.

Uitblinker Schoofs

Buijs hield vast aan zijn systeem met drie centrumverdedigers en twee wingbacks, maar hij voerde wel drie wissels door in zijn basisopstelling. Van Hoorenbeeck, Van Hecke en Hairemans kwamen in de ploeg. De zieke Vanlerberghe haakte in laatste instantie af. Na twintig minuten zag de Mechelen-coach het tempo zakken in de partij. Union kwam wat vaker aan de bal, maar deed er eigenlijk niets mee. Tekenend was het eerste schot na 32 minuten. Een oprapertje voor Coucke.

Ondertussen bleef Schoofs het spel uitstekend lezen. De kapitein zat er meermaals goed tussen. Hij reikte Hairemans een unieke mogelijkheid aan, de Antwerpenaar trapte met zijn mindere rechter op Moris. Bovendien zorgde Schoofs eigenhandig voor de 1-0 op slag van rust. Een afgeweken schot op het been van Boone vloog over Moris in doel. Een terechte voorsprong halfweg, hoewel Union nog een snelle reactie in huis had via Ziani.

3-0 nog voor het uur

Union-coach Geraerts had zijn manschappen ongetwijfeld op scherp gezet in de kleedkamer, maar nog voor zijn team een antwoord kon bieden, hing de 2-0 tegen de touwen. Op een vrijschop van Hairemans kopte Lazare het leer, in duel met Walsh en Van Hoorenbeeck, ongelukkig in eigen doel. Alsof dat dat nog niet genoeg was, opende niet veel later ook Ngoy zijn rekening voor KV. Met een trap vol op de slof nam hij Moris te grazen. Een opsteker voor de aanvaller die hard werkte en veel ballen recupereerde, maar tot dan niet kon dreigen.

Geraerts haalde onmiddellijk Vanzeir, Teuma en Lazare naar de kant, een signaal dat het vizier van de Brusselaars nu helemaal naar de ontmoeting met de Schotten gericht werd. Een ingreep die ze Achter de Kazerne graag zagen gebeuren. ‘Allez Union, chante avec nous’ rolde van de banken.

Coucke beleefde een rustdag, tot hij in minuut 85 toch eens een poging van Salah over de dwarsligger tikte. In de daaropvolgende actie mikte Dony staalhard op de lat. Ook dat was typerend voor de non-avond van Union. KV hield achterin voor het eerst de nul, een welgekomen statistiek nadat de defensie in de vorige twee duels onzeker acteerde. Na de gemiste start met 0 op 6 viel bij elke Kakker een last van de schouders. Volgende week moet Mechelen bevestigen uit bij Cercle Brugge.

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Jobs in de regio