Kiekeboes Wuustwezel. © ATV

De Kiekeboes loodsen wandelaars door het kloosterdomein van de Zusters Franciscanessen

Wuustwezel -

Het is feest op het kloosterdomein van de Zusters Franciscanessen. De Kiekeboes vieren er hun 45ste verjaardag met een originele wedstrijd. Stichting Kempens Landschap, zelf een kwarteeuw oud, stelt haar domein hiervoor graag ter beschikking. Samen met Standaard Uitgeverij en A World of Fun werkte die een familiewandeling uit met exclusief Kiekeboes-verhaal.

Na 45 jaar van doldwaze avonturen kampt Marcel Kiekeboe met een burn-out. Op aanraden van de dokter gaat hij elke dag wandelen. Hij doet dat in het voormalige kloosterdomein van de Franciscanessen in Wuustwezel. De Stichting, A World of Fun en Standaard Uitgeverij stippelden een tocht van zo’n 2,5 kilometer uit.

Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, licht toe: “Er staan 21 wedstrijdborden verspreid over het domein. Via de uitgestippelde route ontrafelen de wandelaars niet alleen het mysterie van dit exclusieve de Kiekeboes-verhaal, ze krijgen tips om het natuurdomein van de Franciscanessen te ontdekken.”

Tekenaar Merho laat De Kiekeboes wandelen in de Wuustwezelse natuur.

Tekenaar Merho laat De Kiekeboes wandelen in de Wuustwezelse natuur. ©  Standaard Uitgeverij

Gevarieerd landschap

Ook burgemeester van Wuustwezel, Dieter Wouters, is blij met de komst van de beroemde stripfamilie: “Marcel Kiekeboe vindt in dit gevarieerde landschap van dreven, weilanden en bossen religieuze beelden, grotten en een mooie vijver. Dit domein kan de Kiekeboes-fans zeker bekoren.”

“Met Stichting Kempens Landschap zetten we ons al 25 jaar in voor ons cultureel en landschappelijk erfgoed. Na 45 jaar zijn ook de Kiekeboes stevig in dat erfgoed geworteld. Samen spreken we een breder publiek aan om het domein te komen ontdekken”, meent Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap.

Download het wedstrijdformulier. Deelnemen aan de wandeling kan tot 1 maart 2023.

(ella)

www.wuustwezel.be/zoektocht-met-de-kiekeboes-op-domein-franciscanessen

Aangeboden door onze partners