©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Duo met enkelband gooit cannabis uit het raam bij poging om van politie te vluchten

Bij een controleactie in Ekeren, Merksem en op de Luchtbal heeft de politie vrijdag twee mannen opgepakt. Ze probeerden nog te vluchten van de politie en gooiden cannabis uit de auto. “Ze schonden de voorwaarden van hun elektronisch toezicht”, zegt de politie.

De controle in het noorden van de stad ging uit van de wijkteams van de regio Noord en de mobiele eenheid, er was ook een drugshond aanwezig. “Er werd op allerlei vormen van overlast gecontroleerd”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Een voertuig werd gecontroleerd na een verkeersovertreding in Ekeren. De bestuurder trachtte nog even te vluchten maar zette zich snel aan de kant. Hij had wel nog snel een dosis cannabis uit het raam van zijn wagen gegooid. De man en zijn passagier testten positief op het gebruik van drugs. Daarmee schonden ze de voorwaarden van hun elektronisch toezicht, ze werden gearresteerd.”

In een andere auto vond de politie een taser die binnen handbereik van de bestuurder lag. Daarnaast werden nog verschillende verkeersovertredingen vastgesteld. “Drie bestuurders reden rond met de gsm in de hand, twee hadden geen gordel aan”, zegt Migom. “Er werden dertig foutparkeerders beboet, alsook iemand die zonder kaart op een plaats voorbehouden voor personen met een handicap stond.” Ook twee bestuurders van elektrische steps vlogen op de bon.

De politie onderschepte ook een vermoedelijke drugsdealer. “Zijn opgedreven bromfiets en zijn cocaïne werden in beslag genomen.” sare

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio