In de Zavelstraat vond vrijdag een huiszoeking plaats. ©  hsb

Toch geen doorbraak in drievoudige moord Kessel-Lo: verdachte buur weer vrijgelaten

De huiszoeking vrijdag in het onderzoek naar de drievoudige moord in Kessel-Lo heeft toch niet voor een doorbraak gezorgd. Een verdachte buurtbewoner is door de onderzoeksrechter opnieuw in vrijheid gesteld. De man ontkent en er is onvoldoende bewijs.

Marc Klifman

LEES OOK. Hele dag huiszoeking in kader van drievoudige moord: buurman meegenomen voor verhoor

Even leek het erop dat er een doorbraak op til was in de mysterieuze moord op Anita D. (54), haar zoon Wesley P. (23) en hun huisgenoot Rikki J. (47), die bijna twee maanden geleden met messteken om het leven werden gebracht in de Zavelstraat in Kessel-Lo. Het Leuvense gerecht deed vrijdag twee huiszoekingen, waarbij een buurtbewoner - die slechts tien huizen verderop woont - werd meegenomen voor verhoor. Ook de woning van zijn ouders, die vlakbij wonen, werd uitgekamd.

Maar het parket bevestigt zaterdag dat de opgepakte buurtbewoner ondertussen opnieuw in vrijheid is gesteld. “Dat heeft de onderzoeksrechter beslist”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. “De man ontkent volledig en er zijn onvoldoende elementen om hem verder van zijn vrijheid te beroven. Het onderzoek loopt nog volop en wordt nu voortgezet.”

In de week na de drievoudige moord werden ook al een man en een vrouw verhoord, maar ook zij werden kort daarna opnieuw vrijgelaten.

Vastgoed

Jobs in de regio