©  yt

DISCUSSIE. Heb jij begrip voor verzet van influencers nu ze adresgegevens verplicht publiek moeten maken?

Youtuber Acid heeft een waarschuwing gekregen van de FOD Economie omdat de adresgegevens van zijn onderneming niet op Instagram, Twitter en YouTube staan. Als hij de gegevens niet online zet, zou hij een boete tot wel 80.000 euro kunnen krijgen. Alleen is het adres van zijn onderneming zijn thuisadres, en dat zou wel eens tot privacyproblemen kunnen leiden. “Dit ga ik dus niet doen”, schrijft hij.

LEES OOK. Overheid verplicht influencers om thuisadres publiek te maken, YouTubers Acid en Average Rob verzetten zich: “Welke idioot maakt zo’n beslissingen?”

Al het ziet ernaar uit dat Acid geen keuze heeft. “Dit is gewoon de regelgeving”, zegt Lien Meurisse van de FOD Economie. “Je moet als ondernemer een telefoonnummer, een adres van de plaats waar je werkt en een e-mailadres duidelijk vermelden op de website en op alle sociale media-accounts van die onderneming. En dus ook influencers aangezien zij een onderneming zijn en geld verdienen. Zij moeten dus ook de regels volgen”, klinkt het.

Of dat voor iemand als Acid - die zowel veel fans als veel haters heeft - niet gevoeliger ligt, daar wil de woordvoerster zich niet over uitspreken. “Dit is gewoon de regelgeving”, herhaalt ze.

Wat denk jij? Heb jij begrip voor het standpunt van de influencers? Of vind jij ook dat ze hun adresgegevens openbaar moeten maken?

Vastgoed

Jobs in de regio