©  PZ Antwerpen

Politie trekt rijbewijs van chauffeur onder invloed in en betrapt hem dezelfde avond opnieuw achter het stuur

Een automobilist is vrijdag twee keer tegengehouden door de Antwerpse politie. Hij reed eerst rond onder invloed waarna zijn rijbewijs ingetrokken werd, even later bleek de man opnieuw rond te rijden. Zijn auto werd in beslag genomen.

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Centrum van politiezone Antwerpen zette vrijdagavond een chauffeur aan de kant die nog snel gas gegeven had om een oranje licht te halen op de Amerikalei. “De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken”, zegt de politie. Dat maakte schijnbaar weinig indruk op de bestuurder want dezelfde avond nog zagen de inspecteurs van het VOT het voertuig opnieuw rondrijden. “De bestuurder reageerde heel geagiteerd toen hij opnieuw werd gecontroleerd. Het voertuig van de man werd in beslag genomen gezien hij zijn kersvers rijverbod negeerde”, aldus de politie.

Ook een andere chauffeur speelde zijn wagen kwijt. Hij werd gecontroleerd omdat hij zich gevaarlijk en asociaal gedroeg achter het stuur. “De man achter het stuur bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij was bovendien onder invloed van amfetamines en was niet aan zijn proefstuk toe”, zegt de politie. “De man vertoonde tijdens de controle niet het minste schuldinzicht en vroeg aan de politie of hij muziek mocht opzetten tijdens hun werkzaamheden.”

Een derde bestuurder reed op de Britselei traag en leek zijn auto maar moeilijk onder controle te kunnen houden. Hij bleek onder invloed van alcohol, ook zijn rijbewijs werd ingetrokken. sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio