Met een indrukwekkend decor mag Beachweekend vanavond opnieuw losbarsten in Loenhout. © Elke Lamens

Poseidon houdt dit weekend 15.000 fuifgangers in de gaten op 22ste Beachweekend in Loenhout

Wuustwezel -

De jongens en meisjes van Chiro Loenhout zijn er helemaal klaar voor om om 21u vandaag de poorten van hun festivalterrein open te zwieren. Onder het al toeziend oog van de Griekse zeegod Poseidon mag vanavond het 22ste Beachweekend losbarsten. Ze verwachten zo’n 15.000 feestvierders.

De laatste likjes verf werden vandaag nog aangebracht, vierhonderd kubieke meter zand geleverd en gladgestreken, en de togen rijkelijk gevuld. Zo’n honderdvijftig Chirojongens en meisjes stoomden het festivalterrein klaar voor een nieuw Beachweekend.

Het zou normaal de 24ste editie worden, maar corona stak daar twee jaar een stokje voor. De broers Zico en Jordi Ooms zijn de hoofdverantwoordelijken van deze editie. “Maar we worden heel goed omringd door de vorige hoofdverantwoordelijken, Lode Van Sande en Simon Snels. Ook op medeoprichter Filip Kenis kunnen we bogen”, benadrukt Zico Ooms. Hij blijft er ongelooflijk kalm onder.

De laatste likjes verf werden vanochtend nog getrokken. © Elke Lamens

Indrukwekkend decor

Het decor ziet er oogverblindend uit. Het grote hoofd van Poseidon siert het hoofdpodium en wordt geflankeerd door twee watervallen. Aan de inkom spuiten ook fonteinen. De verwijzing naar het Tomorrowland van de Kempen is dan ook niet ver gezocht. “We kozen voor het thema strand, zon, water. Poseidon, de Griekse god van de zee past binnen dat thema. Ontwerp Rob laste zijn hoofd, de zuilengaanderij en achtergrondplaten maakten we zelf.”

Chiro Loenhout heeft dan ook al heel wat ervaring in de rangen dankzij de Bloemencorso van Loenhout waar ze steevast aan deelnemen. De 15.000 bezoekers kunnen zich alleszins de ogen uitkijken. ‘Poseidon heet hen alvast welkom, maar houdt je in de gaten. Je bent gewaarschuwd. Laten we nu drinken.”, staat er te lezen boven de Griekse zuilengaanderij.

Poseidon houdt je in de gaten staat er te lezen boven de zuilen. © Elke Lamens

Pils, Hugo, Strongbow, Desperados en zware bieren zijn er te verkrijgen aan vier togen en cocktails en longdrinks aan de cocktailbar en er is ook één decadente toog.

Line-up

Uitkijken doen de bezoekers uiteraard ook naar de artiesten die het podium bestijgen dit weekend. Vanavond is het genieten van onder meer Snapback, Mandy, MATTN en Manuals. Op zaterdag 6 augustus gaat het feest vanaf 21u verder met optredens van Used, C-Man, Arthur Lewis en Bassbrain.

Beachweekend ziet er prachtig uit en kan losbarsten. © Elke Lamens

Zondag 7 augustus start de laatste dag vanaf 12u met een volleybaltoernooi met 64 ploegen. Rond 19u wordt de winnaar bekendgemaakt en zetten lokale dj’s de slotavond in. Later op de avond treden The Dirty Daddies op.

Tickets kosten 17 euro voor vrijdag en zaterdag of 27 euro voor beide dagen. Zondag is de toegang gratis.

 (Elke Lamens)

www.beachweekend.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio