© Instagram annvandenbroeck13

Actrice Ann Van den Broeck heeft borstkanker: “Het wordt een pittig jaar”

Ann Van den Broeck (45) heeft via sociale media laten weten dat ze recentelijk te horen heeft gekregen dat ze borstkanker heeft. De actrice zegt het nieuws zelf te willen delen omdat “slecht nieuws zich snel verspreidt”.

lto, gvv

“Beste vrienden, beste collega’s, beste kennissen, beste publiek, beste pers. Slecht nieuws verspreidt zich snel, dus breng ik jullie graag zelf op de hoogte van de juiste informatie. Heel recent werd ik gediagnosticeerd met borstkanker. De komende tijd zal ik de nodige professionele behandelingen krijgen met alle vervelende consequenties van dien”, schrijft ze bij een selfie die ze op Facebook postte.

“Ik hoop, geloof en ga er graag van uit dat ik mijn privéleven en mijn professionele activiteiten naar goed vermogen verder zal kunnen zetten de volgende maanden, maar ondertussen ga ik de strijd aan en vecht ik samen met mijn achterban tegen deze onaangekondigde en ongenode motherfucker”, klinkt de actrice strijdvaardig. Van den Broecke zegt zit voor te bereiden op een pittig jaar maar dat haar “mindset positief is”.

Ann Van den Broeck is vooral bekend als musicalactrice. Recent speelde ze in #LikeMe nog de aan kanker lijdende moeder van Caro. Ze is ook onder meer te zien in de populaire musical Mamma Mia!, die geregisseerd is door haar partner Stany Crets. Vorig weekend kreeg de gevierde musicalster tijdens het concert One Night Only een spontane en langdurige staande ovatie.

Online wordt Ann sinds de bekendmaking bedolven onder de steunbetuigingen. “Alleen maar respect voor deze straffe madam. We staan als één blok achter je”, reageert producent Deep Bridge, voor wie ze vanaf vrijdag de hoofdrol in Mamma Mia! herneemt in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Vastgoed

Jobs in de regio