©  AFP

Israël voert luchtaanvallen uit op de Gazastrook: “Zeker 9 doden, onder wie 5-jarig kind”

Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker negen mensen het leven gekost. 55 andere raakten gewond.

ltoBron: BELGA

Ooggetuigen en Palestijnse veiligheidsbronnen melden dat er verschillende aanvallen hebben plaatsgevonden, onder meer in het centrum van de stad Gaza. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zegt dat zeker negen mensen om het leven zijn gekomen, onder wie een vijfjarig kind. Minstens 55 mensen raakten gewond.

Bij de dodelijke slachtoffers bevindt zich ook een van de leiders van Islamitische Jihad. De organisatie zegt in een mededeling te “rouwen om de dood van de grote jihadistische commandant Tayseer al-Jabari”, die in de stad Gaza om het leven kwam.

Het Israëlische leger spreekt daarentegen van vijftien doden. “Wij schatten dat vijftien mensen zijn gedood in actie”, zei een legerwoordvoerder, waarmee hij Palestijnse strijders bedoelde, En: “We zijn nog niet klaar.”

Hamas, de militante groep die Gaza regeert, zei dat Israël “een nieuwe misdaad heeft begaan waarvoor het de prijs moet betalen”. De groep gaf aan de wapens op te pakken omdat “we de huidige situatie niet kunnen accepteren. We moeten op alle fronten het vuur openen op de vijand”, aldus Hamas in een verklaring.

De aanvallen volgen op de onrust die heerst in de regio na de arrestatie van twee hooggeplaatste leden van Islamitische Jihad begin deze week. De Al-Qudsbrigade, de militaire tak van die organisatie, had daarop met aanvallen gedreigd.

Islamitische Jihad is nauw verbonden met Iran, de aartsvijand van Israël. De organisatie voert vanuit de Gazastrook geregeld raketaanvallen uit op Israël.

LEES OOK. Tiener gedood tijdens Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever

 

 ©  AFP

Vastgoed

Jobs in de regio