De Amerikaanse president blijft in quarantaine en dan is het wat behelpen met vergaderingen en persconferenties. ©  REUTERS

President Joe Biden test na twee weken nog steeds positief op corona en blijft in quarantaine

Het coronavirus blijft de Amerikaanse president Joe Biden achtervolgen. Biden heeft ook vrijdag nog steeds positief getest op het virus en zal dan ook zijn strikte quarantaine voortzetten. Dat maakte zijn persoonlijke arts vrijdag bekend.

Joro

Dokter Kevin C. O’Conner maakte het nieuws via een brief wereldkundig. “De president blijft zich nog steeds heel goed voelen”, schrijft de dokter. “Zijn hoest is bijna volledig verdwenen. Zijn temperatuur, pols, bloeddruk, ademhalingsfrequentie en zuurstofverzadiging blijven volkomen normaal”, zei hij, eraan toevoegend dat zijn longen “vrij blijven”.

De dokter schrijft verder dat de president dagelijks gemonitord wordt en dat de Covid-antigeentest ook vrijdagmorgen nog positief was.

Biden zal zijn “strikte isolatiemaatregelen”, blijven voortzetten zoals de voorbije weken. De president zal zijn taken verder uitvoeren vanuit zijn presidentieel verblijf.

President Biden testte op 21 juli voor het eerst positief op de het coronavirus en vertoont zich bijgevolg al twee weken niet meer in het openbaar.

Vastgoed

Jobs in de regio