© ATV

Bedenkingen bij Burgers voor Borsbeek over samenwerking rond personeel tussen stad en gemeente

Borsbeek -

De stad Antwerpen en de gemeente Borsbeek maakten enkele dagen geleden bekend dat ze een overeenkomst hebben op het vlak van personeelsbeleid. Zo helpt de stad Borsbeek met het invullen van bepaalde vacatures en mag de gemeente tegen betaling gebruik maken van stadspersoneel.

Filip Spoelders

Maar Burgers voor Borsbeek, dat zich tegen een fusie met Antwerpen kant, heeft bedenkingen bij deze samenwerking. “Hoe kun je aan de ene kant zeggen dat de fusie helemaal nog niet rond is, maar aan andere kant wel personeel uitwisselen. De Borsbeekse burgemeester zei in het verleden altijd dat hij op zoek was naar een lief voor onze gemeente. Wel, hij heeft ze gevonden maar kruipt er voor het huwelijk mee in bed”, reageert Jos Spaepen van Burgers voor Borsbeek.

Burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) gaf aan dat de overeenkomst vele voordelen heeft. “We hebben een reeks vacatures, maar we krijgen ze niet ingevuld. Met deze overeenkomst kunnen we beroep doen op personeel van de stad Antwerpen, die dan ook voor ons werkt en waar wij natuurlijk voor zullen betalen. We blijven eigen personeel aanwerven, maar ook hier kunnen we terugvallen op ondersteuning door de stad Antwerpen.”

Privacy?

Ondanks dat andere gemeenten soms ook ambtenaren delen, maakt Spaepen zich zorgen. “Ik hoop dat de Borsbekenaren zich vragen stellen over onze privacy. Stel dat de fusie niet doorgaat, ondertussen zijn onze gegevens toch maar bij de stad Antwerpen beland. Trouwens, het stadspersoneel zat toch bedolven onder het vele werk?”

Burgers voor Borsbeek maakt nog bekend dat het richting de 1.700 handtekeningen groeit om een volksraadpleging af te dwingen. Het mikt op 2.500 handtekeningen om een referendum te laten doorgaan.

LEES OOK. Borsbeek kan gebruikmaken van Antwerps stadspersoneel

Aangeboden door onze partners