Mikhail Bezverkhni schildert voornamelijk portretten. 

Mikhail Bezverkhni schildert voornamelijk portretten. © ram

Kunstschilder en violist stelt schilderijen tentoon

Hoogstraten -

In galerie Expo 38 in het begijnhof van Hoogstraten loopt tot 14 augustus een tentoonstelling met werken Mikhail Bezverkhni.

De kunstenaar werd 75 jaar geleden geboren in Leningrad in de toenmalige Sovjetunie en kwam in 1990 naar België. Momenteel woont hij in Gent. “Op mijn vijf jaar ben ik begonnen met viool spelen en schilderen doe ik sinds mijn 29ste”, vertelt Mikhail. “Voor mij heeft alles een gezicht, zelfs gebouwen en auto’s. Daarom schilder ik veel portretten, maar er zitten ook landschappen en surrealistische werken in mijn oeuvre. In de tentoonstelling hangt een stadsgezicht van Brugge.”

“Elke dag schilder ik en gebruik meerdere technieken. Mensen laten poseren voor een portret doe ik nooit, daar zou ik veel te zenuwachtig van worden. Daarom neem ik liever een foto als vertrekpunt.” Meer dan 30 werken van Bezverkhni bevinden zich in Europese privécollecties. Ook in enkele Italiaanse musea hangen zijn schilderijen. In 1976 won Mikhail de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Bij de opening van de tentoonstelling in Expo 38 gaf hij een vioolconcert.

De tentoonstelling in Expo 38 is nog te bezoeken op 12, 13 en 14 augustus van 13 tot 18u. (ram)

De kunstschilder is ook een begenadigd violist.

De kunstschilder is ook een begenadigd violist. © ram

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio