Brand in tuinbouwbedrijf - video: ypw. © Het Nieuwsblad

Brand in leegstaand tuinbouwbedrijf: twee miljoen liter water dreigt weg te lopen

Melsele -

Vrijdagnamiddag is brand ontstaan bij een tuinbouwbedrijf van de familie Van Osselaer aan de Varenstraat in Melsele. Daardoor dreigt ook een waterreservoir, waar ook de gemeente Beveren gebruik van maakt, leeg te lopen.

Ivan Elegeert

Het vuur ontstond toen bij slijpwerkzaamheden achter het serrecomplex enkele vonken op naastliggende strobalen terecht kwamen. Het stro vatte vuur. De eigenaars probeerden aanvankelijk zelf de vlammen nog te blussen. Maar dat bleek onbegonnen werk. Binnen de kortste keren stonden enkele machines en een autowrak en ook enkele plastic serretunnels in brand. De brandweer was bijzonder snel ter plaatse en kon de vlammen snel doven.

Gesmolten

Maar door de hitte bleek ook een deel van de plastiek bekleding van het grote waterreservoir op het bedrijf te zijn gesmolten en gescheurd. In het reservoir bevindt zich nog 2 miljoen liter water. Dat water sijpelde langzaam maar zeker door te wand. De brandweer probeerde met man en macht om de lekken te dichten om zo het water toch in de tank te houden. Opmerkelijk is dat de gemeente Beveren net een overeenkomst had met het inactieve bouwbedrijf om het water in het reservoir te gebruiken om het openbaar groen water te kunnen geven.

LEES OOK. Beveren krijgt twee miljoen liter regenwater van landbouwbedrijf: “Zo moeten we geen kraantjeswater gebruiken om onze planten water te geven”

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Jobs in de regio