De sfeer zit goed in zomerbar Calabria. 

De sfeer zit goed in zomerbar Calabria. © Stefan Knaepkens

Zomerbar Calabria duurt drie weken langer dan voorzien: “We zijn heel gelukkig in Fort 2 ”

Wommelgem -

Ilie‘n D’Herde en Kevin Van Looy kregen van de gemeente toestemming om hun zomerbar Calabria in Fort 2 drie weken langer open te houden dan voorzien. “Een beloning voor de goede sfeer en organisatie. Dat vieren we dit weekend met een vroeg Tiroler Augustfest en een kinderdag met hun grote held Bumba zelf”, aldus een dankbare Ilie’n.

De twee organisatoren hebben van de site achter de ‘Duitse fietsenstalling’ een leuke exotische plek gemaakt met levende planten, vintage meubelen en sinaasappelkisten De hippe zomerbar bleef normaal maar open tot half augustus. Een beetje bizar, maar de gemeente wilde blijkbaar de kat uit de boom kijken.

Intussen is burgemeester Frank Gys (N-VA) zelf een regelmatig bezoeker geworden en verloopt de zomer in het zuidelijkste stuk van Wommelgem uitbundig, maar blijkbaar ook zonder noemenswaardige overlast.

“We zijn zeer blij dat we van de gemeente het fiat hebben gekregen om drie weken langer open te blijven, tot 4 september. Buurtbewoners en klanten zijn aangenaam verrast over ons concept. Calabria is met succes onthaald op deze mooie plek en het weer zit helemaal mee”, evalueert Ilie‘n D’Herde.


 

 © Stefan Knaepkens

Augustfest

Hij refereert naar de geslaagde feestavonden Disco Dasco en Back to Basicz, waar telkens zowat vierhonderd mensen op af kwamen. “Het inspireert ons om nu ieder weekend nog iets leuk te organiseren. Zo hebben we aanstaande zaterdag 6 augustus ons Augustfest, waar de bediening zal gebeuren in echte lederhosen en dirndls met aangepaste muziek en bierpromo’s zoals Desperados 5+1, bier van het vat 2+1 of halve liters aan leuke prijsjes”, doen de organisatoren ons watertanden. Maar ook een beetje de wenkbrauwen fronsen gezien de locatie vol herinneringen aan het oorlogsverleden.


 

 © Stefan Knaepkens

Op zondag 7 augustus vindt de Calabria familiedag plaats waar kindjes een spetterende dag zullen beleven dankzij clown Mike, kinderdisco en kinderanimatie. “En we hebben ook Bumba uitgenodigd om met de allerkleinsten op de foto te kunnen gaan”, kondigt Ilie’n hoog bezoek aan.

Op 21 augustus staat Calabria Zingt op de planning en op 26 augustus zal de Chique Afterwork plaatsvinden. Daarnaast blijft Calabria steeds geopend voor een lekker hapje of drankje op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. “Wij kijken er alvast naar uit om nog tot 4 september er een leuke zomer van te maken in Wommelgem”, aldus Kempenaren Ili’n en Kevin. (jaa)


 

 © Stefan Knaepkens

Vastgoed

Jobs in de regio