De huidige toegang naar de perrons gaat vanaf volgende week tegen de vlakte. 

De huidige toegang naar de perrons gaat vanaf volgende week tegen de vlakte. © Dirk Vertommen

Perrons van Mechels station vanaf woensdag bereikbaar via tijdelijke ingang

Mechelen -

Treinreizigers zullen het station van Mechelen vanaf woensdag 10 augustus via een tijdelijke ingang kunnen bereiken. Die wordt aangelegd om het laatste stukje van het oude stationsgebouw af te kunnen breken. Op die dag wordt er ook een grote fietsopruimactie georganiseerd.

Van het oude stationsgebouw blijft aan de stadszijde haast niets meer over. Enkel de reizigerstoegang aan het Koning Albertplein staat nog recht, maar ook die gaat binnenkort onder de sloophamer om de vernieuwing van de perrons 1 en 2 mogelijk te maken. Een aannemer bouwt daarom een kokerconstructie die reizigers in veilige omstandigheden naar de perrons moet leiden. Vooraleer die klaar is, moeten pendelaars enkele weken gebruikmaken van een tijdelijke toegang.

“Die toegang wordt op woensdag 10 augustus in gebruik genomen en komt uit ter hoogte van perron 3”, zegt Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging. “Daardoor is het vanaf dan niet meer mogelijk om dat perron te bereiken via de kant Antwerpen. Via de kant Brussel kan dat wel. De tijdelijke doorgang zal smaller zijn dan de vorige, maar het personeel van de NMBS houdt een oogje in het zeil. Tegen de start van het nieuwe schooljaar moet de nieuwe kokerconstructie klaar zijn.”

Fietsopruimactie

Op 10 augustus vindt er ’s morgens ook een nieuwe fietsopruimactie plaats. Foutief geparkeerde fietsen zullen worden weggehaald en overgebracht naar het stadsmagazijn, waar de rechtmatige eigenaars ze weer kunnen ophalen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio