© ATV

Centraal Station, winkelstraten, basketbalvelden en Opera baden in regenboogkleuren

Antwerpen -

Na de winkelstraten in het Antwerpse centrum kleurt nu ook het Centraal Station volop in de kleuren van de regenboog. Aan de Antwerp Pride valt in Antwerpen niet te ontsnappen. “Antwerpen toont dat iedereen welkom is in de stad”, zegt Bart Abeel, voorzitter van de Antwerp Pride.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Antwerp Pride wordt 15 jaar: 15 dingen die je moet weten over deze jubileumeditie

In Antwerpen begint volgende week de Antwerp Pride-week. Er zijn verschillende evenementen en activiteiten gepland met als hoogtepunt de Antwerp Pride-parade op zaterdag 13 augustus. De stad Antwerpen engageert zicht volop mee in dit evenement van de lgbtqia+-gemeenschap.

“Vanuit mijn bevoegdheid communicatie hebben we het budget verhoogd naar 35.000 euro”, zegt schepen Erica Caluwaerts (Open Vld). “Het is dan ook een feesteditie, want het is de 15de verjaardag van de Antwerp Pride. Met dit budget brengen we regenboogkleuren aan op onder meer de Kaaien, de Opera, winkelstraten, basketbalvelden en dus nu ook in het Centraal Station. Deze zichtbaarheid is belangrijk, want we zien dat in veel landen lgbtqia+-mensen worden gediscrimineerd of hun rechten onder druk staan.”

Schepen Caluwaerts en Antwerp Pride-voorzitter Abeel.

Schepen Caluwaerts en Antwerp Pride-voorzitter Abeel. © Joris Herregods

De regenboogkleuren en bijhorende vlag blijft volgens Abeel een sterk symbool voor de lgbtqia+-gemeenschap.

“De kleuren en symbolen staan voor de identiteit van de individuen binnen deze gemeenschap”, zegt Abeel. “Het staat niet alleen voor vrede, maar ook voor diversiteit. Antwerpen toont niet alleen dat iedereen welkom is in Antwerpen, maar maakt de diversiteit ook zichtbaar. Niemand hangt zomaar een regenboogvlag buiten. De persoon geeft daarmee aan voor bepaalde waarden te staan in de samenleving. De motor in de Antwerp Pride blijft natuurlijk de parade, waarin we de diversiteit van onze gemeenschap tonen en duidelijk maken dat we niet weggaan.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio