Archiefbeeld van Jour Tibour 

Archiefbeeld van Jour Tibour © Joren De Weerdt

Jour Tibour hoopt op uitverkocht festivalterrein

Nijlen -

Zondag vindt na twee jaar onderbreking opnieuw het muziekfestival Jour Tibour plaats in het Hofke. Voor het eerst is het festival betalend en het krijgt er ’s ochtends ook nog een kinderfestival bij met Petit Tibour. En dat wordt blijkbaar goed gesmaakt.

“Alle 1.500 tickets voor Petit Tibour zijn de deur uit”, zegt mede-organisator Gunther Melis.”Dat leidde soms wel tot teleurgestelde reacties bij mensen die deze week nog een ticket wilden kopen. We heben met #likeme dan ook een topact kunnen strikken en bovendien zorgen veertig animators voor heel wat activiteiten op het terrein.”

Van 10 tot 15u is het voor de kinderen, om 17u begint Jour Tibour. “Ook daar loopt de verkoop goed, we hebben nog tweehonderd tickets te koop. Onze topact daar is Joost, die dit jaar ook al op Werchter optrad en in het verleden onder andere op Pukkelpop te zien was. In totaal hebben we vier acts op het hoofdpodium en nog vijf dj-sets in de tent.”

Jour Tibour doet ook beroep op veel vrijwilligers. “Met de animators erbij, doen we beroep op 150 vrijwilligers. Dat is best wel veel, maar al bij al viel het nog mee om ze te vinden. Ik weet dat er bij andere organisaties problemen zijn op dat vlak, maar gelukkig is dat bij ons nog niet het geval.” (givl)

www.jourtibour.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio