© atv

Winkeliersvereniging Deurne-centrum schrijft brief aan minister van Werk, Yves Dermagne, na zoveelste aanslag: “We zijn het kotsbeu”

Deurne -

De ondernemers van Deurne richten zich in een brief tot minister van Werk Yves Dermagne (PS) naar aanleiding van de zoveelste aanslag. Ze vragen meer controle naar malafide ondernemingen. “Iedereen weet dat het louche is én toch kan dit zo maar”, zegt Alain Hoekx, voorzitter van de winkeliersvereniging. Toch is het voorlopig niet duidelijk wie of wat er geviseerd werd in de nacht van woensdag op donderdag: de kapperszaak of een bewoner van het appartementsgebouw.

LEES OOK. Twee aanslagen in één nacht in Antwerpen: kapperszaak in Deurne zwaar beschadigd, ook explosie op het Zuid

“Het is u allicht niet ontgaan dat de afgelopen tijd de ene na de andere aanslag Antwerpse ondernemingen en woningen teistert”, begint de brief van de Deurnse ondernemers. “Ook bij ons in Deurne werden we afgelopen woensdagnacht opnieuw opgeschrikt door een ontploffing op de Turnhoutsebaan. Wij zien de ene na de andere malafide zaak in het straatbeeld komen. Ofwel gaat deze zaak nooit één dag open, wordt ze gesloten na overtredingen voor een maand of er vliegt een granaat door de raam. Wij zijn een zeer actieve winkeliersvereniging die alles op alles zet om onze handelaars positief in het daglicht te stellen. Onze inspanningen worden telkens teniet gedaan door deze malafide ondernemingen. Met aandrang vragen wij u om de controles grondig op te voeren en veel meer mensen en middelen vrij te maken.”

Op de Turnhoutsebaan in Deurne raakten de inkomhal van het flatgebouw, net als de aanpalende kapperszaak zwaar beschadigd. 

Op de Turnhoutsebaan in Deurne raakten de inkomhal van het flatgebouw, net als de aanpalende kapperszaak zwaar beschadigd. ©  Victoriano Moreno

Met die brief, gericht aan minister van Werk Yves Dermagne (PS), hopen de ondernemers van Deurne-centrum dat er snel overgegaan wordt tot actie. De winkeliersvereniging ziet de aanslagen met lede ogen aan. “Iedereen weet dat het louche is én toch kan dit zo maar”, zegt voorzitter Alain Hoeckx. “Wij staan recht in onze schoenen, dus controleer ons maar allemaal en haal de rotte appels eruit.”

Hoewel de winkeliersvereniging zich richt op malafide handelszaken is het niet duidelijk of de aanslag van afgelopen nacht in Deurne, gericht was aan de handelszaak. Vooral de inkomhal van het appartementsgebouw liep zware schade op. Het is dus voorlopig niet duidelijk wie of wat er geviseerd werd in de nacht van woensdag op donderdag: de kapperszaak of een bewoner van het appartementsgebouw. Het kan ook een vergissing zijn geweest. (jas)

LEES OOK. Groen en Vlaams Belang dringen aan op actie tegen drugsgeweld: “Antwerpenaren verwachten oplossingen”

 

Aangeboden door onze partners