©  Theo Derkinderen

Man rijdt zonder rijbewijs met niet verzekerde auto, test positief op drugs en moet nog celstraf uitzitten

Bornem -

De lokale politie Klein-Brabant heeft donderdagnamiddag een 30-jarige man uit Bornem opgepakt omdat hij nog een celstraf moest uitzitten. De man bleek bovendien rond te toeren met een auto die niet verzekerd was, hij had geen rijbewijs en hij legde ook nog een positieve drugstest af.

De politie zette de wagen in de Schoonaardestraat in Hingene, vlak bij de N16, aan de kant voor een controle. “De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen omdat het al ingetrokken was. Hij reed dus met de wagen tijdens een verval van het recht tot sturen”, zegt Elke Wauters van de lokale politie Klein-Brabant. “Maar daar stopte het niet. De man testte positief op het gebruik van drugs. De test bleek positief te zijn voor drie verschillende soorten drugs. Daarnaast was zijn auto niet ingeschreven of gekeurd en bleek het voertuig ook niet verzekerd te zijn.”

De politie liet de auto wegtakelen en nam het voertuig in beslag. En daar stopte het nog niet. “Tijdens de controle van de bestuurder bleek dat hij nog geseind stond met een bevel tot gevangenneming. Onze mensen hebben de persoon in kwestie nadien overgebracht naar de gevangenis.”

Voor alle inbreuken heeft de politie een proces-verbaal opgesteld. Binnenkort zal hij alvast een en ander mogen komen uitleggen bij de politierechter. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen