©  Inge Kinnet

Ellemieke Vermolen schrijft boek over verlies van zoontje en echtscheiding van Sergio Herman

Ellemieke Vermolen (45) werkt aan een boek. Dat heeft haar uitgeverij bekendgemaakt op sociale media. Ze belooft een openhartig boek te schrijven over hoe je weer “terugkomt in je kracht na verlies”. Onder meer het verlies van haar zoontje en de scheiding van Sergio Herman zullen aan bod komen.

(eadp)

“Eindelijk mogen we het bekendmaken. Lieve Ellemieke Vermolen gaat een heel bijzonder en openhartig boek schrijven over hoe je weer komt in je kracht na verlies”, schrijft de Nederlandse uitgever op Instagram. “Ze vertelt het verhaal over haar zoontje dat ze verloren is vlak voor de geboorte en haar scheiding. Ze wil handvatten geven om weer terug te komen in je kracht.” Ellemieke en haar uitgevers vierden de komst van het boek in het Antwerpse restaurant Fiera.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2017 verloren Vermolen en Herman hun zoontje Josha, vlak voor zijn geboorte. Het koppel koos er toen bewust voor om over hem te vertellen. “Voor mij voelt het dan weer dat hij er nog steeds bij hoort”, legde Vermolen destijds uit in de Nederlandse podcast Rauw. “Dat wil je gewoon, als ouder, als je je kind verliest. Dat je kind blijft voortbestaan.” Al vond ze dat in het begin wel lastig. “Dan zit je nog zo in je emotie en in je verdriet. Maar ik vind het ook belangrijk om het te delen, omdat ik niet alleen ben. Ik vind het mooi dat ik mijn verhaal kan vertellen en andere mensen daar iets in kunnen vinden of troost uit kunnen halen.”

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman toen ze nog een koppel vormden. 

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman toen ze nog een koppel vormden. ©  Mijn pop-uprestaurant 2016

Begin 2021 raakte bekend dat de chef-kok en Vermolen zouden scheiden, na een relatie van dertien jaar. Ze kregen samen naast Josha, nog twee zoontjes: Noah en Zenna. Uit een eerder huwelijk heeft Sergio Herman nog twee kinderen: Moon en Boy. Herman heeft intussen een nieuwe liefde. “We doen allebei enorm ons best en ik ben blij dat hij weer gelukkig is met iemand”, vertelde Vermolen in diezelfde podcast. “Ik hoop dat hij gelukkig blijft. Dat gun ik hem echt. En ik word ook weer gelukkig, dat weet ik ook.”

LEES OOK. Ellemieke Vermolen na de scheiding met Sergio Herman: “Ik zal altijd respect voor hem hebben, en andersom ook”

Vastgoed

Jobs in de regio