De politie heeft 1.500 planten en 20 kg cannabis in beslag genomen, tien verdachten werden gearresteerd. 

De politie heeft 1.500 planten en 20 kg cannabis in beslag genomen, tien verdachten werden gearresteerd. © Politie Antwerpen

Inval bij cannabisplantage in Merksem na klacht over sterke cannabisgeur in de wijk: negen mannen aangehouden

Merksem -

Tijdens een inval op een cannabisplantage in Merksem heeft de lokale recherche drugs woensdag tien verdachten opgepakt. Daarnaast werden 1.500 planten en 20 kg cannabis in beslag genomen. Negen mannen, allen tussen 21 en 43 jaar, zijn donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Één minderjarige verdachte werd vrijgelaten.

nelo, sare

Enkele weken geleden deed een bewoner van de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem melding bij de politie over een zeer sterke cannabisgeur in de buurt. Een interventieploeg ging ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Naar aanleiding van deze melding organiseerden speurders van de lokale recherche drugs woensdagmorgen een buurtonderzoek.

“Ook de rechercheurs namen een straffe cannabisgeur waar, afkomstig uit een grote garage waarvan de lichtkoepels dicht waren gemaakt”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van Antwerpse politie. “Door het dakvenster zagen ze een constructie met stekkerblokken en timers die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een cannabisplantage. Met toestemming van de procureur des Konings werd overgegaan tot een huiszoeking.”

1.500 cannabisplanten

In het pand werden tien mannen aangetroffen die bezig waren met het oogsten van cannabis. Ze werden gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan. “De verdachten hebben de Albanese nationaliteit en blijken allen illegaal in ons land te verblijven. Het gaat om één minderjarige, drie twintigers, vijf dertigers en een 43-jarige”, zegt Bruyns.

Daarnaast vonden de speurders 1.500 planten en 20 kg cannabis. De drugs werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor diefstal van elektriciteit.

© Politie Antwerpen

Meldpunt

De politie benadrukt het belang van het anoniem meldpunt. “Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be”, legt Bruyns uit.

Met die website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. “Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit”, aldus de politie.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio