Organisator Jo Dox, gids Jos Beliën en imker Nick Bogaerts tijdens de voorbereiding van de bijenwandeling. 

Organisator Jo Dox, gids Jos Beliën en imker Nick Bogaerts tijdens de voorbereiding van de bijenwandeling. © AF

Bijenwandeling zet alle insecten in het daglicht

Meerhout -

VVV Meerhout organiseert op zondag 14 augustus een bijenwandeling. Tijdens de gegidste tocht van 6,5 kilometer komen de deelnemers alles te weten over de wondere wereld van insecten.

VVV Meerhout heeft een nieuwe begeleide wandeling uitgestippeld. De ‘bijenwandeling’ is gepland op 14 augustus om 14u. “We starten aan het Merrets IJshoeveke langs de Olmsebaan en van daaruit leggen we een traject af van 6,5 kilometer”, vertelt Jo Dox. “Onderweg komen de wandelaars alles te weten over insecten, het insectenleven en ook wat Meerhoutse geschiedenis. We belichten niet alleen de bijen, maar ook bijvoorbeeld wespen, hommels en hoornaars.”

Aan het heksenbos zal een muzikante een hommel bespelen. Een hommel is een snaarinstrument met een speciale klank. “De route passeert ook langs de Boerderbij, waar Nick Bogaerts een woordje uitleg geeft. Via infoborden en zijn demokast krijgen we een inkijk in het bijenleven. De wandeltocht gaat via trage wegen langs Bokkenrode en de Olmsebaan weer naar het Merrets IJshoeveke.”

De deelname is gratis, maar geïnteresseerden melden zich vooraf best aan op 0494/42.35.78. Zo weten de organisatoren hoeveel groepen er nodig zijn, want de wandeling verloopt in beperkte kring.  (af)

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio