Momenteel wordt het fietspad aangelegd.

Momenteel wordt het fietspad aangelegd. © Marc Peeters

Werken Watertorenstraat naderen voltooiing

Olen -

Het einde van de wegenwerken in de Watertorenstraat in Sint-Jozef Olen komt eindelijk in zicht. Momenteel vernieuwen medewerkers van de technische dienst van het gemeentebestuur het fietspad tussen Doffen en Schippersweg. Na het afronden van dit onderdeel, is het omrijden verleden tijd. Ten laatste tegen het begin van het nieuwe schooljaar moet alles klaar zijn.

Marc Peeters

Het verkeer tussen Herentals en Sint-Jozef Olen moet al sinds eind februari rekening houden met een wegomlegging. Elia heeft in de Watertorenstraat ondergrondse elektriciteitskabels aangelegd. Hierdoor moest het wegdek opgebroken en nadien vernieuwd worden. Een klus die net voor de start van het bouwverlof werd afgerond.

Het lokale bestuur van Olen besliste evenwel om de straat niet opnieuw open te stellen voor het verkeer, maar aansluitend het fietspad in de Watertorenstraat tussen Doffen en Schippersweg te vernieuwen. Dat rijwielpad was al langer in slechte staat. Door dit project aansluitend uit te voeren, wilde het gemeentebestuur van Olen vermijden dat men de verbindingsweg straks opnieuw zou moeten afsluiten.

Al ruim 150 meter is afgewerkt.

Al ruim 150 meter is afgewerkt. © Marc Peeters

Tijdens het bouwverlof is er niet gewerkt omdat er tijdens de vakantie problemen zouden zijn met het verkrijgen van roodkleurig beton. Ondanks de komst van de nabijgelegen fietsostrade blijft ook het fietspad langs de Watertorenstraat belangrijk voor fietsers van onder andere Aurubis, Umicore, industriezone Zavelheide en de schoolgaande jeugd.

Door de werken is er momenteel geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Doffen en de Schippersweg. De zone tussen Leemanslaan en Gestelstraat is wel al opnieuw open. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio