Themabeeld pannavoetbal. 

Themabeeld pannavoetbal. © Walter Saenen

Panna on Tour zet pannavoetbal in de kijker met workshops en toernooi

Sint-Katelijne-Waver -

Het pannavoetbal is eind deze maand en volgende maand de sporttak in de kijker in Sint-Katelijne-Waver. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met Rabonasport ‘Panna on Tour’. Dat zijn drie workshops en een slothappening met pannatoernooi. Daarbij zal ook de viervoudige wereldkampioen Ilyas Touba van de partij zijn.

Pannavoetbal wordt gespeeld in een kooi met twee kleine goaltjes. Maar scoren is niet het belangrijkste doel. Het woord panna is afkomstig uit het Surinaams en betekent ‘poortje’. Het is dan ook belangrijk dat je de bal door de benen van je tegenstander kan spelen en de bal nadien kan bijhouden.

De workshops vinden plaats op 31 augustus bij KSK Wavria, op 7 september bij RB Elzestraat en op 14 september bij KFC Katelijne, telkens van 14 tot 16u. Er wordt gespeeld in twee leeftijdscategorieën: van 8 tot 14 jaar en 14+. De slothappening vindt plaats op 28 september van 14 tot 18u aan het gemeentehuis. Deelnemen kost 2 euro per activiteit, inschrijven kan via de website van de gemeente.  (svds)

www.sintkatelijnewaver.be/sporttak-in-kijker

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio