©  AFP

Ook Canada onverbiddelijk voor ongevaccineerde Novak Djokovic

Novak Djokovic heeft zich vlak voor de loting afgemeld voor het ATP-toernooi van komende week in Montréal. De 21-voudig grandslamwinnaar is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en mag Canada daarom niet in. Djokovic stond wel op de deelnemerslijst voor het masterstoernooi voor het geval de autoriteiten de regels zouden versoepelen, maar dat gebeurde niet.

De Telegraaf

  De 35-jarige Serviër mocht begin dit jaar niet meedoen aan de Australian Open. Djokovic werd na een juridische strijd met de Australische autoriteiten het land uitgezet, omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De voormalig nummer 1 van de wereld was wel welkom op Roland Garros en Wimbledon. Hij veroverde in Londen zijn 21e grandslamtitel, nog één minder dan recordhouder Rafael Nadal.

  US Open

  De kans is groot dat Djokovic later deze maand ook niet mag meedoen aan de US Open, omdat ook in de Verenigde Staten alle bezoekers een bewijs van vaccinatie tegen corona moeten laten zien. De Serviër, afgezakt naar plek zes op de wereldranglijst, hoopt desondanks nog steeds dat hij welkom is op het laatste grandslamtoernooi van het jaar in New York.

  Ruim 45.000 mensen ondertekenden inmiddels een onlinepetitie waarin de Amerikaanse overheid en de organisatie van de US Open worden opgeroepen om Djokovic toe te laten. “Ik bereid me voor alsof ik mag meedoen, terwijl ik hoop te horen of ik de ruimte krijg om naar de VS te reizen”, schreef Djokovic afgelopen week op sociale media. “Fingers crossed!”

  Behalve Djokovic, die het Canadese masterstoernooi in 2007, 2011, 2012 en 2016 op zijn naam schreef, trok ook de Duitser Oscar Otte zich terug. Daardoor kwam een plek in het hoofdtoernooi vrij voor Nick Kyrgios. De Australiër verloor op Wimbledon in de finale van Djokovic. De organisatie gaf een wildcard aan onder anderen Andy Murray, de Schot die het toernooi in 2009, 2010 en 2015 won.

  Vastgoed

  Jobs in de regio