©  AFP

Versterking op komst voor Genk: bod van 3 miljoen op Deense rechtsback geaccepteerd, ook akkoord over Argentijnse middenvelder

Versterking op komst voor Racing Genk. De Limburgers zagen hun bod van drie miljoen op Rasmus Carstensen (21) geaccepteerd worden door Silkeborg en er is ook een akkoord over Matias Galarza (20), een Argentijnse middenvelder van Argentinos Juniors.

Pieter-Jan Calcoen, Roger Cox

Carstensen is Deens jeugdinternational, hij heeft 12 caps bij de U21. Hij komt uit de jeugdopleiding van Silkeborg IF en maakt sinds 2019 deel uit van de A-kern. In totaal heeft hij 89 wedstrijden op zijn actief staan. Daarin maakte hij 2 goals en was hij goed voor 24 assists. Dit seizoen heeft hij na amper 3 speeldagen al 2 beslissende passes gegeven. Volgens Deense insiders is het ‘een type Joakim Maehle’. Silkeborg pakte 7 op 9 en staat daarmee tweede in de Superligaen.

Genk haalde hem om een eventueel vertrek van Daniel Munoz of Angelo Preciado op te vangen. Beide rechtsbacks kunnen op belangstelling rekenen van buitenlandse clubs.

Argentijnse 6

Galarza is 20 jaar jong en maakt sinds januari deel uit van de A-kern van Argentinos Juniors. Hij ligt nog onder contract tot 2026, maar dat blijkt voor Genk geen bezwaar. Galarza speelde tot voor kort samen op het middenveld met Fausto Vera, die ook kon rekenen op Genkse interesse. Maar die verhuisde uiteindelijk naar Corinthians in Sao Paulo, Brazilië. Galarza heeft intussen 26 keer gespeeld voor de A-ploeg van Argentinos Juniors. Zijn persoonlijke statistieken: 1 doelpunt, 2 assists.

Volgens Argentijnse bronnen zouden beide clubs een mondeling akkoord hebben bereikt. Galarza miste de afgelopen weken drie wedstrijden. Volgens coach Milito omdat hij “emotioneel niet in orde was”.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL