© tvo

Politie lost schoten bij achtervolging die eindigt met crash in Waasmunster: drugs aangetroffen in wagen

Waasmunster, Hoogstraten -

Op de E17 ter hoogte van Waasmunster is donderdagavond een wagen gecrasht na een lange achtervolging. Een 25-jarige Fransman was op de E19 in Meer (Hoogstraten) gevlucht van een politiecontrole, waarna een dollemansrit richting Waasland volgde. In zijn wagen trof de politie één kilo cannabis aan.

De politie wilde de wagen met Franse nummerplaten rond 20u tegenhouden in Meer voor een controle, vermoedelijk na een verkeersinbreuk. De bestuurder weigerde uit te stappen en vluchtte, waarop de politie de achtervolging inzette. Verschillende politiezones, onder meer die van Brasschaat en Antwerpen, werden ook ingeschakeld om de man te vatten.

De vluchtende bestuurder scheurde via de E19 naar de Antwerpse Ring, om daar door de Kennedytunnel richting Waasland te rijden. Bij die achtervolging bereikte de bestuurder volgens onze informatie snelheden van meer dan 190 kilometer per uur.

De man probeerde ook meermaals in te rijden op de politie, die op de E17 ter hoogte van Waasmunster ook twee schoten op de banden van de wagen loste. De bestuurder verloor de controle over zijn stuur en crashte uiteindelijk tegen de vangrail, iets voor de afrit. Hij probeerde nog uit te stappen en een veld in te rennen, maar daar kon hij dan toch gevat worden.

“In de wagen van de man is drugs aangetroffen”, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Het gaat om één kilogram cannabis. “De 25-jarige man is gearresteerd en wordt zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Dendermonde.” Het wrak moest getakeld worden. Tijdens de afhandeling van het ongeval waren een tijdlang twee rijstroken dicht, wat zorgde voor een file op de E17 richting Gent.

 

 © ypw

 

 © ypw

(jtp, jvo)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio