©  Lierse K.

Maxime Delanghe wordt vervanger van Jens Teunckens bij Lierse

Lierse heeft zijn vervanger voor de onfortuinlijke Jens Teunckens beet. De Pallieters bereikten donderdagavond een akkoord met Maxime Delanghe, die overkomt van PSV. De 21-jarige Delanghe tekende een contract voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar.

kugu

Maxime Delanghe had nog een lopend contract tot medio 2023 bij PSV, maar kreeg begin juli in Eindhoven te horen uit te mogen kijken naar een nieuwe uitdaging. Hij vertrok niet mee op trainingskamp met de Eindhovenaren en werd teruggezet naar Jong PSV. Vorig seizoen zat Delanghe wel nog 26 keer in de wedstrijdselectie van de Nederlandse grootmacht.

Zowel vanuit Nederland als België was er snel interesse voor de 1,90 meter lange doelman, die uiteindelijk zijn carrière bij Lierse verder zal zetten. De prille twintiger lijkt op het Lisp de grootste kanshebber om de langdurig afwezige Jens Teunckens op te volgen. Die blijft omwille van een scheur in de voorste kruisband zes tot acht maanden aan de kant.

Maxime Delanghe genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, waar PSV hem in 2017 wegplukte. Hij speelde intussen 33 wedstrijden voor Jong PSV in de Nederlandse tweede klasse. Bovendien is hij jeugdinternational bij de Belgische U21.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio