Dave Vercauteren is klaar voor een nieuwe Hans Francken Invites dit weekend. © Elke Lamens

Hans Francken Invites Natalia en Stijn Meuris en nog vijf andere topartiesten, maar die blijven nog even geheim : “Verrassing van topniveau, ambiance verzekerd”

Essen -

Nog één nachtje slapen, want vrijdag 5 augustus weten we wie de zeven secret guests zijn die producer en pianist Hans Francken heeft uitgenodigd op zijn podium in de Oude Baan in Essen. Organisator en partner in crime van HF invites, Dave Vercauteren, lostte alvast twee namen om het publiek warm te maken: Stijn Meuris en Natalia.

Het was in 2017 een gewaagd concept om een muziekfestival te organiseren waarop het publiek niet op voorhand weet wie er komt optreden. Toch sloeg het aan. Want na de eerste editie aan de Heuvelhal dat meteen duizend man op de been bracht, is HF Invites alleen maar gegroeid.

Het tweede jaar vlogen 1.500 tickets in één week tijd de deur uit en zo maakten Dave en Hans in 2019 de overstap naar de festivalweide in de Oude Baan in Essen. “Toen hebben we beslist om er een echt festival van te maken. Ibe en Metejoor verzorgden het voorprogramma, Belle Perez, Stan Van Samang, Guy Swinnen Willy Sommers en Lou en Petra van The Voice waren de geheime gasten, en Regi sloot af”, vertelt Dave Vercauteren.

HF Invites staat garant voor twee dagen geniet van topartiesten. © Elke Lamens

Grote namen

Na twee stille coronajaren nemen Dave en Hans de draad weer op en breiden HF Invites zelfs uit met een tweede festivaldag. Op de eerste dag met de zeven mystery guests, onder wie Natalia en Stijn Meuris, verwachten ze duizend festivalgangers. “Dat zijn vooral mensen uit Essen en omgeving die het concept intussen kennen. Ze weten dat het altijd grote namen zijn”, benadrukt Vercauteren.

Op de eerste editie in 2017 wisten ze al Natalia te strikken. “Zij is de enige die nu voor de tweede keer komt. Met Stijn Meuris deelt Hans dan weer een geschiedenis. Voor hem begon het allemaal bij Noordkaap. Daar kreeg hij zijn eerste grote opdracht als toetsenist. Het wordt een blij weerzien.”

Het mysterieuze concept van HF INvites groeide uit tot een tweedaags festival. © Elke Lamens

Vercauteren weet natuurlijk wie de andere secret guests zijn en beloofd alvast veel ambiance: “Het zal de moeite zijn om je te laten verrassen morgenavond.” Voor het voorprogramma tekenen Simon VC uit Brasschaat (bekend van de finale The Voice 2021, red.) en 2 Fabiola. Michael Schack sluit de eerste festivaldag af.

Huisgast Metejoor

Voor het eerst duurt HF Invites twee dagen. Dave Vercauteren brouwde er een tweede festivaldag aan met Camille, Metejoor en De Kreuners. “Metejoor is onze huisgast. Hans is namelijk zijn manager. Het was trouwens in 2017 dat Metejoor voor het eerst het podium besteeg in Essen.” Daarop worden 2.500 bezoekers verwacht, onder wie ook personen met een beperking die een eigen, verhoogd podium krijgen.

Voor het eerst is er een Foodcorner ingericht op de festivalweide. © Elke Lamens

Vercauteren deelde het festivalterrein ook op een nieuwe manier in. “De toog staat nu in het midden van het terrein, en dichter bij de Foodcorner. Ook dat is nieuw, de foodtrucks met frieten, hamburgers, pasta, nacho’s en ijsjes, en met cava en champagne, gin-tonic en koffie zijn nu allemaal in één gezellige hoek bij elkaar gebracht”, schetst de organisator.

Organisator Dave Vercauteren plaatste de dubbele toog in het midden van de weide en zo dichter bij de foodcorner. © Elke Lamens

Vercauteren kan rekenen op een team van zeventig vrijwilligers om er een topeditie van de te maken. Voor beide dagen zijn er nog tickets beschikbaar. Online betaal je 30 euro, aan de kassa 35 euro. Voor de fietsers is er een fietsenstalling in de Oude Baan, auto’s parkeren in de Bremakker en Donkweg op wandelafstand.

 (Elke Lamens)

 https://hfinvites.be/

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio