Skatepark Turtle Yard: hier is het op 6 augustus allemaal te doen. 

Skatepark Turtle Yard: hier is het op 6 augustus allemaal te doen. ©  kma

Duo met Zoerselse roots en eigen skatemerk houdt wedstrijd op Turtle Yard

Sint-Antonius -

Net voor de coronacrisis richtten skaters en studenten Bob Remaut (25) en Finlay Degrauwe (24) hun eigen skateboard-onderneming Scuffed Skate op. Zaterdag 6 augustus organiseren ze een skatewedstrijd op skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius (Zoersel), het dorp waar Bob opgroeide.

Kristin Matthyssen

Na een onzekere periode van twee jaar met sociale maatregelen, stijgende houtprijzen en gesloten winkels hebben Bob en Finlay (afkomstig uit Schilde) opnieuw perspectief om hun zaak echt te lanceren. “Nu willen we volop inzetten op jong talent, skaten is het nieuwe voetbal onder de jeugd”, zegt Finlay.

Bob Remaut en Finlay Degrauwe zaten al even met de idee om een skatebedrijf op te richten. “Als kind ging ik elke dag naar het skatepleintje achter mijn hoek in Zoersel”, zegt Bob. “Toen ik hoorde dat de gemeente een groot nieuw skatepark ging bouwen achter jeugdhuis JoeNiz zijn we in gang geschoten” zegt Bob.

 

 ©  rr

Finlay: “We hebben toen mee een skatewedstrijd georganiseerd samen met verschillende Belgische skateshops maar twee weken later ging ons land in complete lockdown. Dat was een moeilijke periode omdat we als studenten afhankelijk waren van een Fablab om onze kleding zelf te bedrukken. We moesten thuis online lessen volgen en we konden opeens geen live meetings meer organiseren. Ik ben toen terug bij mijn ouders in Schilde gaan wonen. Omdat de skateparken afgesloten waren zijn we door de straten beginnen skaten en filmpjes beginnen maken om toch een band te behouden met de lokale skaters.”

Bob en Finlay van Scuffed Skate. 

Bob en Finlay van Scuffed Skate. ©  Scuffed Skate

Ondertussen heeft Scuffed zijn derde serie skateboarddecks uitgebracht en zit er een aantal interessante projecten in de pijplijn. Ondertussen wonen Bob en Finlay niet meer in Zoersel en Schilde, maar hun band met de lokale skatecommunity en het skatepark hebben ze altijd behouden. “Het skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius (Zoersel) is een van de grootste skateparken uit de regio. Zaterdag 6 augustus organiseren we een evenement in het skatepark samen met de gemeente Zoersel. Daarnaast hebben we een samenwerking met William Boeva en hebben we onze eigen kledinglijn verder uitgebouwd.”

De JoeNiz Open Skatecontest is onderverdeeld in een categorie -16-jarigen, +16-jarigen en gesponsorde skaters. De winnaars van de eerste twee categorieën kunnen skategoodies winnen, terwijl er bij de derde categorie geldprijzen te verdienen vallen. Ook bij de trickwedstrijd kan je skatersspullen winnen.

Info: www.scuffedskate.be

 

 ©  rr

Vastgoed

Jobs in de regio