Eme Alfonso uit Cuba. © Marc Wouters

Vier woensdagen internationale en lokale artiesten in Hof De Bist: muziek uit Cuba, Ghana en Canada

Ekeren -

Muziek in de Wijk mocht de muzikale augustusmaand van Ekeren inspelen. Muzikanten van over de hele wereld reizen 4 weken langs de Antwerpse districten. In het voorprogramma krijgen plaatselijke artiesten de kans zich te presenteren.

Iedereen is welkom, ook de honden. © Mawo

In Ekeren beet Anthony Claeys 4tet de spits af. Het werd een mix van eigen composities en hedendaagse jazz. Ekerenaar Anthony studeerde aan de conservatoriums van Antwerpen en Amsterdam. Eme Alfonso uit Cuba ademt muziek en zit boordevol energie. Eme mixste haar roots met elektronische muziek, wereldpercussie en Alfo-Cubaanse legendes.

Nieuw in Ekeren is Theater Magique. Zij spelen in november hun eerste stuk. © Mawo

Het kasteelterras in het Hof De Bist liep al snel vol. Het is duidelijk dat de Ekerenaar de weg naar het amusement opnieuw hebben ontdekt. Komt de ene voor de muziek, de andere is er voor een gezellig babbel met muziek op de achtergrond. Muziek in de Wijk gebeurt in samenwerking met lokale verenigingen. Nieuwkomer is het Theater Magique. Het gezelschap werd in december van vorig jaar opgericht en plant al in november de eerste voorstellingen in ‘Rood Dak’, in de Kloosterstraat 50. Op 11, 13, 18, 19, 20 en 26 november speelt Theater Magique ’Iets bekennen in d’ Ardennen’. Ook de Bierpruvers, de volkskunstgroep De Uiltjes en OKRA zijn de komende 4 weken actief tijdens de muziekavonden. Woensdag 10 augustus staan in het Hof De Bist de groep REY en de zevenkoppige Ghaneense-Duitse groep Jembaa Groove op het podium.

Muziek in de Wijk is ook een gezellige babbel. © Mawo

(mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners