De Parkschool ontvangt de Mortselse Zomerschool. 

De Parkschool ontvangt de Mortselse Zomerschool. © RR

Oekraïense kinderen vinden hun weg naar de Mortselse Zomerschool

Mortsel -

Tijdens de laatste twee weken van de vakantie houdt Mortsel de derde editie van zijn Zomerschool. Dit jaar breidt ze uit met een werking voor Oekraïense jongeren van 12 tot 18 jaar.

Filip Spoelders

De Zomerschool voor kinderen van de lagere school is ondertussen aan zijn derde jaar toe. Deze keer loopt ze van 16 tot 19 augustus en van 22 tot 26 augustus. Iedere week is er plaats voor vijftig kinderen. Tijdens de voormiddag wordt in verschillende leeftijdsgroepen aan het het Nederlands en het rekenen gewerkt. In de namiddag is er tijd voor ontspanning en spel.

Rekenen en Nederlands

“De inschrijvingen liepen vlot binnen, voor de tweede week is er zelfs een wachtlijst. Naast rekenen en Nederlands, genieten kinderen echt van het samen spelen en de activiteiten die in de namiddag georganiseerd worden”, vertelt onderwijsschepen Livia Moreau (Open Vld).

Deze Zomerschool gaat door in de Parkschool. De begeleiding is in handen van studenten van de Karel de Grote Hogeschool, voor wie dit een officieel onderdeel is van hun studietraject.

Wachtlijst

Voor het eerst organiseert lokaal bestuur Mortsel ook een Zomerschool voor Oekraïense jongeren van 12 tot 18 jaar. In tegenstelling tot de Zomerschool voor kinderen van de lagere school, ligt de focus hier enkel op Nederlands, in combinatie met ontspannende activiteiten. Het zijn ervaren leerkrachten die mee hun schouders onder dit initiatief zetten. Het Huis voor de Buurt de Populier is de locatie voor deze bijkomende Zomerschool.

“Ook hier merken we dat we inspelen op een bestaande nood. Dat maakt de wachtlijst ons duidelijk. De vijftien plekjes die er zijn, werden al ingenomen door vijftien jongeren uit Mortsel en omliggende gemeentes”, besluit Moreau.

Vastgoed

Jobs in de regio