Jeugdconsulent Gunther en animator Ellen met de kinderen in de knutselhoek.  

Jeugdconsulent Gunther en animator Ellen met de kinderen in de knutselhoek.  © givl

Speelplein Boemerang kent recordopkomst in jubileumjaar

Nijlen -

Speelplein Boemerang viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en kent met gemiddeld ongeveer 200 kinderen per dag een recordopkomst. Donderdag was het de laatste speeldag van dit jaar en kwamen er liefst 230 kinderen opdagen, een absoluut record. En ze kwamen allemaal met de glimlach.

Gino Van Looyn

Jeugdconsulent Gunther Melis zorgt voor de dagelijkse leiding op het speelplein. “We hebben het nog nooit zo druk gehad als dit jaar”, begint Melis. “Voor de coronaperiode hadden we gemiddeld zo’n 135 kinderen per dag, daar is nu dus bijna de helft bijgekomen. Een echte verklaring heb ik daar niet voor, maar ik denk dat mond-tot-mondreclame veel doet. En als kindjes het plezant vinden, brengen ze hun vriendjes mee. Vandaag was het dus de topdag met 230 kinderen. Gelukkig hebben we genoeg animatoren, want in deze tijden is dat ook niet makkelijk. Maar ik heb een goed en trouw team op wie ik kan rekenen.”

Een van die animatoren is Ellen. “Dit is al mijn achtste jaar als animator, je kan dus wel stellen dat ik het plezant vind. (lacht) Ik ben graag bezig met kinderen en zie graag hoe ze opgaan in hun spel. Het is ook een goed excuus om zelf nog te spelen uiteraard. De kinderen kijken op naar ons, dat is een fijn gevoel. Maar volgend jaar wordt mijn laatste jaar, want dan ben ik afgestudeerd.”

Knutselen

Lars (10) geniet nog van zijn laatste speelpleindag. “Ik kom heel vaak en graag naar hier. Met de gocarts rijden, vind ik heel plezant en ook knutselen doe ik graag. Je kan hier ook spelen met je vrienden. Morgen doen we nog een uitstap met het speelplein als slotactiviteit.”

Fleur (8) is druk bezig met knutselen. “Ik kom elke dag en vind het knutselen plezanr. Nu heb ik ook een zon en regen op mijn gezicht, omdat we een toneeltje hebben gespeeld. Het is spijtig dat dit de laatste dag was.” (givl)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio