De vijf jongeren van het festival Jabi. 

De vijf jongeren van het festival Jabi. © RR

Gratis festival Jabi voor de tweede maal te gast in het George Van Raemdonckpark

Boechout -

Jabi, het gratis jazzfestival met een funky tintje, is zaterdag opnieuw van de partij in het George Van Raemdonckpark van Boechout. Vijf twintigers organiseren een vervolg van hun muziekevenement op weer een stapje te groeien.

Filip Spoelders

Vorig jaar in september hielden Boechoutenaren Viktor Eeckhout, Basil Crollet, Jules Vermeesch, Ian Biermans en Arne Fivez, allen 22 jaar, Jabi boven het doopvont om authentieke jazzmuziek bekender te maken. In 2021 ontvingen ze vijfhonderd bezoekers. Zaterdag hopen ze tot zevenhonderd personen te laten genieten.

Festival/zomerbar

Jabi brengt de mix van een energieke sfeer van een festival met de gezelligheid van een zomerbar. Door de aanwezigheid van een speeltuin in het park zullen ook gezinnen met jonge kinderen kunnen komen luisteren. In de namiddag staat er tijdens de live optredens eerder rustige jazzmuziek geprogrammeerd. Richting de avond komen er funky toetsen bij.

“De mensen moeten zich vrij voelen om te dansen, maar evengoed vinden ze de rust voor een babbeltje”, zegt Basil. Het festivalterrein bestaat uit één podium, één foodtruck en één bar.

Verfrissende muziek

Arne zorgde samen met Ian voor de samenstelling van de line-up: “We missen authentieke muziek waar veel passie achter zit en die niet te commercieel getint is. Daarom hebben we onze bands nauwkeurig uitgekozen. Ze brengen allemaal wel iets verfrissend ofnieuws. Why Panda Why beschrijft zijn muziek als meeslepende ambient jazz. Float brengt Keltische folk. Verder hebben we The 5z Quartet voor een mengeling van moderne en traditionele jazz. Wie liever op funky tunes danst, komt best voor Sherekan, Mowgley & Friends. Als afsluiter zorgen DJ Vinylah en Bricole & Hubo voor een mix van funk, disco, soul en hiphop.” Jabi vangt zaterdag om 13 uur aan.

Vastgoed

Jobs in de regio