Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel liet een nieuwe finishboog maken voor De Bres en De Lollepotters. 

Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel liet een nieuwe finishboog maken voor De Bres en De Lollepotters. © Ronny van den Ackerveken

Blauwalgen maken duatlon van jubileumeditie triatlon De Bres

Rijkevorsel, Oostmalle -

Judoclub De Bres uit Rijkevorsel organiseert op zaterdag 6 augustus de vijftiende editie van de recreatieve 1/8 triatlon. Omdat er door blauwalgen niet mag gezwommen worden in het kanaal Dessel-Schoten, moeten de deelnemers enkel lopen en fietsen. Sponsor Ooms Woonrealisaties zorgde voor een aangepaste aankomstboog voor De Bres en De Lollepotters uit Oostmalle.

Ronny van den Ackerveken

Judoclub De Bres werd opgericht in 1964 en heeft zo’n 85 leden. “We proberen de judosport voornamelijk bij de jeugd vanaf 8 jaar te promoten”, zegt Davy Adriaenssen. “De oefenzalen zijn in Sint-Jozef Rijkevorsel en bij Sportoase in Hoogstraten. Omdat judo in de zomer stilligt, besloten we een 25-tal jaar geleden een triatlon te organiseren in augustus. Toen Sint-Jozef in 2006 het honderdjarig bestaan vierde, is het allemaal officieel geworden. Bij de vorige editie in 2019 hadden we voor de eerste keer een jeugdcategorie met 75 deelnemers.”

De triatlon van zaterdag is alweer de vijftiende editie. De Bres heeft 300 voorinschrijvingen. “Door een algemeen zwemverbod in het kanaal hebben we de wedstrijd moeten veranderen in een duatlon. De deelnemers gaan eerst 3,5 kilometer lopen, dan 22 kilometer fietsen om af te sluiten met 4 kilometer lopen. Een aantal doorwinterde triatleten twijfelt over hun deelname omdat het zwemmen wegvalt. Anderzijds verwacht ik dan weer meer interesse van recreatieve deelnemers. Ook voor de jeugd is het misschien aantrekkelijker dat ze niet moeten zwemmen. In elk geval kan er zaterdag nog ingeschreven worden. De opbrengst van de triatlon gebruiken we om het lidgeld betaalbaar te houden. Daarnaast willen we op termijn een nieuw lokaal bouwen.”

Win-winsituatie

De Bres heeft al jarenlang een samenwerking met De Lollepotters uit Oostmalle, die sinds 1992 eind juni een triatlon organiseren. “We wisselen materiaal uit en helpen elkaar”, zegt Dieter Aerts van De Lollepotters. “In plaats van te concurreren, kan je er beter een win-winsituatie van maken. Met Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel hebben we nu een gezamenlijke sponsor voor de volgende jaren. De ondersteuning is welkom na twee jaar te hebben stilgelegen door corona. Niet alleen op de nieuwe finishboog, maar ook langs het parcours is de naam van het bedrijf aanwezig.”

“Veel werknemers wonen in Oostmalle of Rijkevorsel”, vertelt Ben Ooms van Ooms Woonrealisaties. “De twee triatlons zijn een ideaal uithangbord om onze bekendheid te verhogen. We hebben een jong team en proberen onze medewerkers te stimuleren om deel te nemen aan een van de triatlons.”

debres.wixsite.com/triatlon

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio